25. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurpangad loovad digitaalse valuutasüsteemi

Foto: Pixabay
Neli Euroopa ja USA suurpanka plaanivad ühendada jõud, et luua digitaalne valuutasüsteem, vahendab CNBC.

Süsteem peaks kasutusvalmis olema kahe aasta jooksul. Krüptovaluuta kallal töötavad BNY Mellon, Deutsche Bank, Santander, UBS ja maaklerifirma ICAP. Selle nimeks saab Utility Settlement Coin (USC) ja see peaks olema praeguse arveldussüsteemi kiirem ja tõhusam alternatiiv.

Krüptovaluuta on suunatud pankade institutsionaalsetele klientidele ja see kasutab blockchain'i tehnoloogiat, millel põhineb ka bitcoin. Blockchain töötab nagu detsentraliseeritud raamatupidamisprogramm, mis salvestab kõik bitcoinidega tehtud tehingud. Paljud finantsinstitutsioonid on blockchain'i kasutamisest huvitatud.

„Digitaalne raha, mis kasutab blockchain'i tehnoloogiat, on tulevikus finantsturgude põhikomponent,“ ütles UBSi investeerimispanganduse tehnoloogia innovatsiooni juht Hyder Jaffrey. UBS ütles, et USC võiks vähendada ülekannetele kuluvat aega ja ülekannete keerulisust. See vähendaks ka riske.

Paljud teisedki pangad töötavad digitaalse maksesüsteemi väljatöötamise kallal. Suurematest pankadest arendavad süsteemi näiteks Goldman Sachs ja Citi.

USC oleks tagatud tavalise rahaga, näiteks dollarite, eurode, naelade või frankidega. Selleks luuakse digivaluutast erinevad versioonid.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755