27. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zuckerberg avaldas ühe parematest ärinõuannetest

Foto: Pixabay
Facebooki juht Mark Zuckerberg avaldas, et üks paremaid nõuandeid, mis talle eales antud, on julgus võtta riske ja mitte karta.

 

 

Just sellise nõuande andis Zuckerbergile PayPali kaasasutaja Peter Thiel, kui investeeris aastaid tagasi Facebooki 500 000 dollarit.

Hiljutises intervjuus küsis väljaande Y Combination ajakirjanik, mis on parim nõuanne, mis Thiel talle eales andnud. Zuckerberg vastas: “Maailmas, mis muutub nõnda kiiresti, on suurim risk see, et sa ei julge riske võtta.” Ta lisas, et nõustub Thieli öelduga täielikult.

Zuckerberg selgitas, et kui ettevõtja tahab oma firmas läbi viia muudatusi või seisab silmitsi tähtsa otsusega, on risk asjasse alati kaasatud. “Inimesed kipuvad mõtlema negatiivsetele riskidele ehk sellele, missugust kahju nad saada võivad. Vahet pole, mis otsuse sa teed, igal asjal on hea ja halb külg. Kui sa oled aga stagneerunud ning muudatusi ei tee, arvan ma, et sa oledki ebaõnnestunud ega jõua teistele järele,” mõtiskles ta.

Riske on mitut sorti - on küberriskid, mis võivad endaga kaasa tuua infolekke, andmete kahjustumise, volitamata ligipääsu või muid sarnaseid tagajärgi. Samas ei tähenda nende riskide realiseerumine automaatselt olulist finantskahju, mis ettevõtte jaoks krahhiga lõppeks. AS Cybernetica vanemteadur Dr Jan Willemson arutleb praktiliste näidete varal, milliste tingimuste toimel küberrisk reaalseks äririskiks eskaleerub.

Infoturbe konverentsil "Kellele ma usaldan oma andmed?"Kus? hotellis EuroopaMillal? 13. septembril

Info ja registreerimineITuudised.ee/infoturbekonverents

 

Zuckerberg jätkas, et siiski ei tasu teha drastilisi muudatusi, kui asjad näivad hästi minevat. Sel juhul pole suured muudatused vajalikud. “Ettevõtte juhina pead sa viima end nii kaugele, kus sa pead hulle asju tegema. Ma arvan, et kui asjad kulgevad soodsalt, õpid ja kasvad sa järk-järgult,” lausus ta ning lisas, et väga oluline on teha koostööd koos kogukonnaga, sest muudatuste puhul on tegu ühise õppimisega.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755