Innovatsiooni Radari 3 nominenti on Eestist

Konkursi Euroopa Innovatsiooni Radar 2016 raames valitakse IKT-valdkonna innovaatoreid kokku neljas kategoorias. 40 nominendi seas on Eestiga seotud 3 projekti. Finaali pääsejad valitakse augusti lõpuni toimuva rahvahääletuse abil.

Innovatsiooni Radar on Euroopa Komisjoni initsiatiiv, mille raames valitakse IKT-valdkonnas potentsiaalseid innovatsioone ja innovaatoreid Euroopa Liidu rahastatud teadus- ja innovatsiooniprojektide hulgast.

Sel aastal on kokku on 40 sellist innovaatilist Euroopa Liidu fondidest rahastatud projekti, mis kandideerivad auhinnale Innovatsiooni Radar 2016. 40 nominendi hulgas on konkureerimas 3 Eestiga seotud projekti.

Konkurss toimub neljas erinevas kategoorias. Parima teadusprojekti kategoorias kandideerib Eestist AS Cybernetica turvalise andmetöötlussüsteemi Sharemind projektiga, tööstus- ja tehnoloogiaprojektide kategoorias on Eestist kandideerimas radioloogidele abivahendeid arendav SafeToAct ja Horisont 2020 innovaatori kategoorias inimeste emotsiooni mõõtva süsteemi arendaja RealEyes.  Neljanda kategooriaga, kus Eestil nominente ei ole soovitakse esile tõsta projekte, kus IKTd on rakendatud ühiskonna hüvanguks.  

Kõige enam on viis nominenti Saksamaalt ja Itaaliast, Hispaaniast on kokku neli nominenti. Kolm nominenti on peale Eesti veel Hollandil ja Suurbritannial. Lätist, Leedust ja Soomest ei ole ühtegi nominenti ning Rootsist on 1.

Kuni augusti lõpuni toimuva rahvahääletuse tulemusel valitakse välja 16 parimat, mis hakkavad konkureerima finaalis. Võitja kuulutatakse välja septembri lõpus Bratislavas toimuval üleeuroopalisel konverentsil.

Vaata lähemalt veebilehelt Innovation Radar Prize 2016.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara