Tartu linna esindajad ja Eesti IKT-ettevõtjad tutvustavad USAs e-Eestit

Sel nädalal viibivad Tartu linna ning Eesti targa linna klastri ja Eesti IKT klastri esindajad ühisvisiidil Ameerika Ühendriikidesse. Delegatsiooni juhib Tartu linnapea Urmas Klaas. Visiidi käigus vahetatakse kogemusi e-valitsemise ja targa linna lahenduste valdkonnas, tutvustatakse Eesti ettevõtteid ning uuritakse nende võimalusi maailmaturul oma tooteid-teenuseid pakkuda.

22-liikmelisse Eesti delegatsiooni kuuluvad kaheksa IKT ja infrastruktuuri ettevõtte, Tartu ülikooli ja Tallinna tehnikaülikooli ning Tartu linna esindajad. Nädal aega kestva visiidi jooksul külastatakse Washingtoni, Salisbury ja New Yorki.  

Arvukatel kohtumistel on kõne all avaliku sektori vajadused erinevate targa linna lahenduste osas ning ostuprotsessid e-lahenduste tellimisel. Eesti ettevõtjad tutvuvad osalemisvõimalustega Maailmapanga ja ÜRO hangetel ning rahvusvaheliste abiorganisatsioonide arenguriikide abiprojektides. Vastuvõtul Washingtonis Eesti Saatkonnas teeb e-valitsemise teemal ettekande Tartu linnapea Urmas Klaas ning seal toimub e-lahenduste teemaline paneeldiskussioon, kuhu oodatakse osalema ka Valge Maja esindajat.

Tartu sõpruslinnas Salisburys kohtutakse sealse linnavalitsusega ning kavas on arutelud avaliku sektori hankeprotsessidest targa linna lahenduste ostmisel. Eesti ettevõtjad tutvuvad Salisbury linna e-lahenduste võimaluste ja vajadustega. Kohtumisel New Yorgi linnavalitsusega on samuti kõne all innovaatilised lahendused kohalikus omavalitsuses. Eesti delegatsioon korraldab reisi lõpus, 8. septembril New Yorgis asuvas Eesti Majas networking ürituse, kuhu on oodatud kõik targa linna huvilised.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A JAVASCRIPT DEVELOPER (MID-LEVEL)

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara