7. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transferwise alustas tegutsemist Jaapanis

Foto: Eiko Kink
Soodsaid rahaülekandeid võimaldav Transferwise alustas tänasest tegutsemist ka Jaapanis, kirjutas Äripäev.

Sihikul on need 1,3 miljonit jaapanlast, kes elavad välismaal ja võiksid olla huvitatud raha kodumaale saatmisest. Samuti 2,2 miljonit Jaapanis elavat välismaalast, rääkis firma üks asutajaid Taavet Hinrikus Tokyos agentuurile Bloomberg.

Firma teeb tehingute lõpule viimiseks ja likviidsuse tagamiseks koostööd Mitsubishi UFJ Financial Groupiga.

Kuus aastat tegutsenud Transferwise’i üks argumente nende teenuse eelistamiseks on see, et ülekandetasud on kaheksa korda odavamad kui traditsiooniliste rahaülekannete puhul.

Jaapanis alustatakse tegevust kolme kohaliku töötajaga. Aastaga peaks töötajate arv kasvama kümnele. Veebileht on nii jaapani kui inglise keeles. Lähema paari aasta siht on endale saada vähemalt 5% Jaapani piiriüleste rahaülekannete turust.

Lisaks Jaapanile on Transferwise tänavu tegutsemist alustanud Brasiilias, Kanadas, Hiinas ja Singapuris. Järgmisena plaanitakse laieneda Uus-Meremaale ja Hongkongi.

Firma käest käib kuus läbi üle miljardi dollari, mis säästab klientidele iga päev miljon dollarit, ütles Hinrikus. Käive ja tehingute arv on tema sõnul viimase aastaga enam kui kahekordistunud.

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755