Autor: ITuudised.ee • 12. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saxo Bank toob turule täisdigitaalse võlakirjadega kauplemise lahenduse

Foto: Saxo Bank
Online kauplemis- ja investeerimisspetsialist Saxo Bank teatas täna, et toob turule esimese täisdigitaalse lahenduse korporatsioonide ja riikide võlakirjadega kauplemiseks. See annab ligipääsu enam kui 5000 investeerimisjärgu ja suure tootlikkusega riigivõlakirjadega kauplemise võimalusele üle maailma 20 erinevas valuutas. Lahendus avalikustatakse oktoobris Saxo Banki kauplemisplatvormil SaxoTraderGO.

Saxo Bank ühendab oma tehnoloogilise võimekuse ning kontaktid 40 võlakirjaturu suurima likviidsuspakkujaga, et võimaldada nii era- kui ka äriklientidele läbipaistvamat, odavamat ja efektiivsemat ligipääsu püsitulukauplemise võimalustele. Ettevõte usub oma sammu revolutsioonilisusse, sest praegu tuleb investoril võlakirjadega kauplemiseks esitada personaalne hinnapäring mõnele vähestest selles valdkonnas tegutsevatest pankadest või mõnel juhul ühele kindlale pangale. 

Saxo Banki täisdigitaalne võlakirjadega kauplemise lahendus ühendab iga kliendi otse, konkurentsivõimeliselt, läbipaistvalt ja efektiivselt rahvusvaheliste võlakirjade turgudega. Iga võlakirjatellimus suunatakse optimaalsele vahendajaga oksjonile, millesse on kaasatud kuni 40 maailma suurimat võlakirjade likviidsuspakkujat. Tänu tehnoloogia abile sooritatakse enamik tehinguid vaid sekunditega, kuid, mis veelgi olulisem, tänu mitme vahendajaga keskkonna konkurentsi toetavale olemusele on klientidel võimalik märkimisväärselt säästa kulude arvelt. Saxo Banki täisdigitaalne ning skaleeritav kauplemiskeskkond pakub korportatsioonide võlakirjade puhul keskmiselt 30 baaspunkti ning riigi võlakirjade puhul 5–10 baaspunkti võrra paremat hinda. 

Suurtel Saxo Banki äriklientidest investoritel on juba mõnda aega olnud ligipääs elektroonilistele likviidsetele riigi ja korporatsioonide võlakirjadega kauplemise keskkondadele, kuid seni pole elektrooniline võlakirjadega kauplemine olnud kättesaadav erainvestoritele, kelle osa Saxo Banki klientide hulgas on arvestatav. Saxo Banki eesmärk on olukorda muuta ning anda ligipääs demokraatselt kõigile efektiivseks võlakirjadega kauplemiseks. 

Saxo Banki tegevdirektor ja kaasasutaja Kim Fournais kommenteeris platvormi turuletoomist: 

„Keeruline on kujutleda turgu, mis võidab segipaiskamisest rohkem, kui seda on võlakirjade turg. Elame ajastul, mil internet on osa pea kõigist finantsturu ning meie elu valdkondadest. Nähes, kuidas võlakirjadega kaupleja telefoni teel tehinguid sõlmib, on ilmne, et see turg vajab revolutsiooni. Investorid peavad endalt küsima, kas soovivad kaubelda ühe panga taotlushinna alusel või soovivad enam kui 40 rahvusvahelise võlakirjapakkuja, sealhulgas mõne suurima rahvusvahelise panga, parimat võimalikku hinda.“ 

Saxo Banki püsitulukauplemise juht Simon Fasdal lisas: 

„Olen uhke, et järgmine samm Saxo Banki kauplemise ja investeerimise demokratiseerimise vallas on võlakirjadega kauplemise täisdigitaalseks muutmine. Mitmed katsed elektroonilise võlakirjadega kauplemise probleemiga tegeleda on vale lähenemise tõttu läbi kukkunud, kuna on üritanud kanda erakapitali kaubanduse omadusi üle killustatud turule, ignoreerides likviidsuse ja taotlushinnaga seotud probleeme. Teised on digitaalsest kasutajaliidesest hoolimata jäänud käsitsi töösuuna juurde ega ole teinud viimast sammu täielikult digitaalse väärtusahela suunas. Oleme loonud kasutajaliidese, mis muudab klientidele kättesaadavaks erakapitaliga kauplemisest tuntud kiire ja läbipaistva kauplemiskogemuse ning tehnoloogia, mis sobib killustatud võlakirjade turgude palju keerukama olemusega.“

„Klientide nõudmised ning seadusandlik surve muudab läbipaistvuse ülioluliseks. Meie uue platvormi kasutamisega kaasneb komisjonitasu, mis võimaldab meil pakkuda klientidele täielikku läbipaistvust.”

Saxo Banki Grupp (Saxo) on erinevate varaklassidega kauplemise ja investeerimise online-spetsialist, mis pakub täielikku valikut investeerimis- ja kauplemisstehnoloogiaid, tööriistu ja strateegiaid. Saxo on asutatud 1992, peakontor asub Kopenhaagenis, tööd annab Saxo 1500 inimesele maailma finantskeskustes, sealhulgas Londonis, Singapuris, Pariisis, Zürichis, Dubais ja Tokios.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755