Autor: ITuudised.ee • 18. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus e-kursus aitab mõista e-riigi ja e-teenuste olemust

Foto: Pixabay
TÜ Johan Skytte poliitikauuringute instituut on avanud ingliskeelsele e-kursuse „E-valimiste levik ja mõju“, mis toimub 17. oktoobrist 11. detsembrini 2016. Arvestades e-riigi ja e-valitsemise edasist kasvu on kursus abiks e-riigi arhitektuuri mõistmisel ja ühe keskse e-teenuse arengu- ja kasutusmustrite tundmaõppimisel, mis muutub järjest olulisemaks oskuseks tööturul.

Kursus on mõeldud IKT eriala välistele tudengitele ja tööturul aktiivsetele professionaalidele, kes õpivad või töötavad Eestis ja soovivad täiendada oma teadmisi e-riigist üldisemalt ja e-valimistes spetsiifilisemalt. Samas on osalemine avatud ka IKT taustaga inimestele.

Kursusel käsitletakse Eesti e-riigi toimimise printsiipe ja arengut seni; e-valimiste levikut ajas ja kasutusmustreid tänapäeval; e-valimiste mõju valimisosalusele ja valimistulemustele ning huvitavaid käitumuslikke aspekte e-valimiste juures ning selle valimisviisi arenguid tulevikus.

Kursus kasutab unikaalset ja rikkalikku empiirilist materjali e-valimiste kohta nagu näiteks 10 aastat katvad küsitlusandmed, e-valimiste sessioonide anonümiseeritud logid ja ametlikud valimistulemused.

Kursus on ülesehitatud iganädalaste videoloengute ja õppematerjalide põhiselt. Osalejad, kes läbivalt edukalt iganädalased testid saavad Tartu ülikoolilt vastava sertifikaadi.

Online-kursusele „E-valimiste levik ja mõju“ saab tasuta registreeruda kuni 14. oktoobrini aadressil https://goo.gl/5VVDan.

Kursust rahastatakse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kaasabil Euroopa sotsiaalfondi toetusskeemist „Digitaalse kirjaoskuse suurendamine".

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755