Starman Grupp omandas Leedu telekomioperaatori TPG

Aivo Adamson
Aivo Adamson

Starman Gruppi kuuluv Cgates omandas Leedus Panevėžyses ja Ukmergės televisiooni- ja internetiteenuseid pakkuva ettevõtte TPG, jätkates seeläbi Starman Grupi strateegia elluviimist, mis põhineb orgaanilisel kasvul ja ettevõtete omandamisel Leedus.

“Selle hiljuti Leedu konkurentsiameti poolt heaks kiidetud tehinguga astusime järgmise sammu Starman Grupi strateegias, mille eesmärk on Leedu turu konsolideerimine ja kliendiarvu suurendamine,” lausus Starman Grupi juhatuse esimees Aivo Adamson.

Adamsoni sõnul on Leedu telekommunikatsiooniteenuste turg erinevalt Eestist väga killustunud ning laienemine erinevate ettevõtete omandamise teel on osa grupi strateegiast. “Leedu turgu iseloomustab väga tugev regionaalne mõõde, mis aga seab piirid tarbijale pakutava teenuse arendamisvõimekusele,” märkis ta.

Tehinguga omandatud Telekomunikacinių paslaugų grupė (TPG) omab kolme televisiooni- ja internetiteenuste pakkujat Panevėžyses ja Ukmergės – Kateka, Elekta ja Teletinklas. Kevadel omandas Cgates Leedus Elektrėnai ja Kaišiadoryse linnades tegutseva operaatori Remo televizija.

“Starman on Eestis viimastel aastatel võtnud kasutusele mitmeid järgmise põlvkonna meelelahutusteenuste lahendusi, nagu näiteks telerivaatamise võimalus igal ajal ja soovitud seadmest. Meie arengustrateegia ja investeeringud on suunatud sellele, et kõige uuemaid teenuseid ka Leedu tarbijateni viia,” lausus Starman Grupi juhatuse esimees.

Panevežyses ja Ukmerges tegutsevate operaatorite omandamisega suureneb Cgatesi klientide arv 18 000 võrra, ulatudes kokku ca 170 000 majapidamiseni. “Kliendiarvus jõudsime selle tehingu tulemusel Eestile suure sammu lähemale,” lisas Adamson.

TPG ostutehingu järgselt pakub Cgates televisiooni- ja internetiteenuseid Leedu suurematest linnadest Vilniuses, Kaunases, Šiauliais, Marijampolės, Panevėžyses, Alytuses, Ukmergės ning samuti mitmel pool mujal.

Starman on üks Baltimaade juhtivaid TV- ja internetiteenuste pakkujaid. 1992. aastal asutatud Starman on turule toonud esimesed lairibavõrgu internetiteenused, kõige arenenumad digitaaltelevisiooni teenused ja unikaalsed TV Everywhere lahendused. Starman Grupp 2015. aastal Leedu ettevõtte Cgates omandas . Starman Grupis töötab ligikaudu 600 inimest, ettevõtte peakontor on Tallinnas.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara