Autor: Aali Lilleorg • 5. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cyber Scrum 2016 tõi Tallinnasse kokku küberkaitse eksperdid

Foto: Ühendkuningriigi Suurtsaatkond Eestis
Tallinnas toimus 4. oktoobril esmakordselt üritus Cyber Scrum 2016, mis tõi kokku küberkaitse eksperdid ja selles vallas tegevad Suurbritannia ettevõtted mitmete Balti- ja Põhjamaadest pärit osalejatega. Üritusel räägiti erinevatest ettevõtteid puudutavatest küberriskidest ja võimalustest, kuidas neid ettevõtte jaoks maandada.

“Mul on väga hea meel, et esimene üritus nii palju huvilisi erinevatest valdkondadest kokku tõi. Pea iga ettevõtte, kes tegeleb kliendiandmetega või kasutab erinevaid infosüsteeme, peaks olema teadlik küberriskidest. Üritus tõi esimest korda kokku Suurbritannia tunnustatud kübervaldkonna firmad nagu BAE Systems, Seven Technologies, Darktrace jt., kuid kuna huvi ürituse ja valdkonna vastu on suur, ei jää see kindlasti viimaseks korraks kui midagi sellist korraldame,“ rääkis üks peakorraldajatest, Briti saatkonna kaubandusosakonna juhataja Tanel Kõrvel.

Cybernetica tegevjuht Oliver Väärtnõu sõnul on tegemist märgilise sammuga kahe riigi vahelises koostöös. "Nii Eesti kui Ühendkuningriigid paistavad silma maailmatasemel küberturbelahendustega. Toimunud sündmus näitas selgelt, et kahe riigi tipplahenduste ühildamine toob mõlemapoolset edu. On kõnekas, et Suurbritannia kübervaldkonna tippettevõtted Eestit partnerina näevad - saatkond on teinud märkimisväärset tööd tihendamaks koostööd Eesti ja Suurbritannia ettevõtete vahel," rääkis Väärtnõu.

Ürituse korraldaja oli Ühendkuningriigi Suurtsaatkond Eestis. Peale Cybernetica olid Eestist osalemas veel NATO Küberkaitsekoostöö Keskus.

Foto: Ühendkuningriigi Suurtsaatkond Eestis
Foto: Ühendkuningriigi Suurtsaatkond Eestis
Foto: Ühendkuningriigi Suurtsaatkond Eestis
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755