Autor: Aali Lilleorg • 6. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia SAFE uus turvalahendus kaitseb andmeid võõraste eest

Foto: Pixabay
Telia tõi koos F-Secure’iga välja uue turvalahenduse Telia SAFE, mida saab kasutada nii arvutis, tahvlis kui nutitelefonis ning mis kaitseb andmeid seadme varguse ja kadumise korral.

Telia Eesti teenuste juhi Gert Tomsoni sõnul on koostöös F-Secure’iga valminud Telia SAFE rohkem kui tavaline viirusetõrje, kuna sisaldab täiendavaid võimalusi näiteks laste tegevuse jälgimiseks ja andmete kaitseks võõraste ees.

„Seni pakkusime oma klientidele viirusetõrjeprogrammi Arvutikaitse, mis oli mõeldud vaid Windows arvutitele. Seevastu uus teenus on võrreldes vanaga varustatud hoopis rikkalikuma lisaväärtuste paketiga ning sobib kasutamiseks nii arvutis, tahvlis kui nutitelefonis,” märkis Tomson.

Telia SAFE üks olulisi täiendusi seisneb selles, et nutitelefonis olevad andmed on kaitstud ka seadme varguse või kadumise korral. Lisaks on teenusel lapseluku funktsioon, mis võimaldab piirata lapse internetis oleku aega, kontrollida selle kasutust, kaitsta seadme sisu ning blokeerida vägivaldset sisu. Mobiilirakenduses saab mugavalt määrata, milliseid äppe laps kasutada saab ning panna tööle alarmi, kui laps on unustanud telefoni hääletu peale ning telefonile ei vasta. Seadme varguse või kadumise korral saab arvuti vahendusel oma seadet positsioneerida, seadme sisu blokeerida, kustutada või selles tööle panna alarmi. 

Telia SAFE’i saavad kasutada nii era- kui ärikliendid ning teenuse hind on 1,85 eurot kuus ühe litsentsi ehk seadme kohta (hind on sama, mis varasema Arvutikaitse puhul). Rohkem kui ühe litsentsi üheaegselt kasutamisel muutub ka litsentsi hind odavamaks. Seadmeid saab Telia SAFE teenusesse juurde lisada ja muuta läbi Telia SAFE keskkonna. Eriti tänuväärne on see funktsioon ärikliendile, kellel on hea omada ülevaadet ja hallata erinevaid ettevõtte nimel olevaid litsentse. 

Kõigile tänastele Arvutikaitse klientidele saadab Telia e-kirja, kus neid teavitatakse uuele teenusele üleviimisest ning kõikidest võimalustest, mida uus lahendus pakub. Arvutites, kus varasem Arvutikaitse programm on alla laaditud, uueneb teenus internetiühenduse olemasolul automaatselt ühe kuu jooksul.

Selleks, et uuenenud teenust saaks kohe kasutama hakata või kui on soov võtta Telia SAFE kasutusele ka teistes seadmetes peale arvuti, peaks toimima järgmiselt:

Sisene Telia veebis Telia SAFE lehele, logi sisse ja määra e-posti aadress. Telia veebis saad muuta ka litsentside arvu.E-postiga saadetakse link Telia SAFE teenuse installeerimiseks seadmesse koos kasutajatunnuse ja parooliga.Ava e-post seadmes, kuhu soovid Telia SAFE installeerida ning alusta e-mailis oleva e-maili kaudu allalaadimistInstalleerimisel seadmesse sisesta oma kasutajanimi ja parool.

F-Secure viirusetõrje lahendusi kasutab maailmas üle 25 miljoni kliendi ning globaalselt usaldab F-Secure kaubamärki 200 telekommunikatsiooniettevõtet.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755