Linnar Viik: väliskeskkonna nõuded hakkavad äriloogikat üha rohkem mõjutama

Linnar Viik
Linnar Viik

Ettevõtted ei ole arendustegevusi planeerides juhindumas pelgalt teadusest ja tehnoloogiast ega klientide vajadustest, vaid sellest, mida regulaator tahab, selgitas IKT Aastakonverentsil esinev IT visonäär Linnar Viik asjaolu, mille peale juht peab mõtlema, kui ta peab plaani lähimaks kolmeks kuni viieks aastaks ning tahab, et IT investeeringud oleksid tasuvad ja strateegiliselt mõjukad.

"Asjad lähevad juba internetti," kõlas Viigilt tõdemus, et see on juba nii igapäevane teema, aga et IT on aasta-aastalt jõudnud üha rohkematesse firmadesse ja on rohkemates valdkondades ja kui meil oli mingisugune arvamus vahepeal, et teenust on võimalik sisse osta, siis praegusel hetkel on tekkimas olukord, kus edukamatel see on strateegiline.

"Mis see kõik endaga kaasa toob?" kõlas Viigilt sügavamõtteline küsimus IT valdkonna arengutele mõeldes. 

Olulise teemana tõi visionäär välja probleemi, et üha rohkem hakkab valitsus sekkuma sellesse kuidas IT-d teha. "Suures pildis me näeme seda, et Euroopa Komisjon ja konkurentsivolinik trahvivad megafirmasid selle eest, et nad teevad asju teistmoodi. Komisjonil on ka oma poliitiline agenda olemas, näiteks mis puudutab roamingutasude muutust. See tähendab, et sidefirmad näiteks on juba muutustes, mis ei ole juhindumas pelgalt teadusest ja tehnoloogiast ega klientide vajadustest, vaid sellest, mida regulaator tahab," selgitas ta.

Selle juures tõi Viik välja, et kui ettevõtted on üha rohkem ja rohkem silmitsi regulaatori poolt tulenevate nõuetega, siis oma innovatsiooniks ressurssi ja aega ei ole.  

"Väljastpoolt ehk avaliku sektori poolt ja väliskeskkonna nõuded, mitte sinu äriloogika, mitte klientide vajadused, vaid väliskeskkonna nõudmised mõjutavad ja hakkavad üha rohkem mõjutama," tõdes Viik. See on tema hinnangul üks asjadest, mille peale juht peab mõtlema, kui ta hakkab tegelema IT-ga praegu ja peab plaani lähimaks kolmeks kuni viieks aastaks.

25. oktoobril toimuval IKT Aastakonverentsil toob Linnar Viik oma ettekandes "Milline on tehnoloogia ja äri tulevik? 5 mõtet visiooni loomiseks" välja teemad, millele peaksid ettevõtete juhid ja ettevõtete IT-juhid mõtlema lähimatel aastatel ja praegu, selleks, et IT investeeringud oleksid nende jaoks tasuvad ja strateegiliselt mõjukad.

 Viimane võimalus registeeruda on SIIN.

Tutvu ka osalejate nimekirjaga SIIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara