19. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilsed hasartmängud: valdkonna olevik ja tulevik

Täna, kui maailm ja elutegevuse fundamentaalsed protsessid muutuvad aina kiiremaks, peab olema kogu aeg kättesaadav. Umbes kümme aastat tagasi alanud nutitelefonide laine aina kogub jõudu. Täna ei teki enam kellelgi naiivset küsimust, milleks on telefonis vajalik wifi või mis kasu on tahvelarvutist. Väide, et „telefon on ainult helistamiseks“, tekitab ainult hämmeldust.

Kui kümme aastat tagasi kasutas internetti ainult 0,6% Maa elanikest, mobiiltelefoni helistamiseks võisid lubada endale vähesed, siis tänaseks on olukord muutunud: internetti kasutab umbes 3 miljardit inimest, aga see on enam kui 40% elanikkonnast. Sealjuures mobiiltelefonide kasutajaid on 5,2 miljardit (umbes 74% elanikkonnast). 60% neist kasutab nutitelefone, 40% on klassikaliste mobiilide pooldajad.

Ilmselt see kõlab teie jaoks üllatavalt, kuid sellised maailmaliidrid nagu Suurbritannia ja USA ei kuulu isegi arenenud mobiilse internetiga maade esikümnesse. Maailmaliider selles valdkonnas on Ühendatud Araabia Emiraadid, kus nutitelefoni kasutab 91% elanikest.

Pöördemoment oli 2015. aastal. Just siis oli mobiilinterneti kasutajaid rohkem kui neid, kes läksid internetti lauaarvutist. Ning kuigi seda ennustati juba 2014. aastaks, teatud viivitusega antud hetk ikkagi saabus.

Kuidas siis on lood tahvelarvutitega? Nendega on kõik korras! Ekspertide prognooside kohaselt 35% kõikidest internetis surfajatest kasutab tahvelarvuteid. Jätkates tulevikutrendide teemat, tuleb märkida, et juba praegu veedavad inimesed mobiiliäppides rohkem aega kui tavavõrgus. Ning ajaga see vahe aina suureneb.

Ei saanud sellest kõrvale jääda ka hasartmängude turg. Imelik, kuid just Aasia ja Lähis-Ida on kihlveoturu maailmaliidrid (umbes 46%). Peale selle on antud regioonid ka mobiilituru liidrid, kuna taoline sümbioos tekitab püsiva tendentsi.

Tuleb märkida, et kihlveosegment laieneb väga jõudsalt. Viimased viis aastat näitab on-line-kihlveoturg pidevat kasvu. Kui 2010. aastal moodustas kogu maailmatulu hasartmängudest 24 miljardit eurot, siis 2016. aastalt oodatakse tulu 36 miljardi euro ulatuses, kusjuures on-line-hasartmängudest saadav tulu kasvab iga aastaga.

Täna on mobiiliäppide loomine hasartmängufirmade poolt lausa kohustuslik tingimus. Selliste äppide kasutamine on palju mugavam kui tegutsemine mobiililehitsejas. Hasartmängu operaatorid tunnetavad väga hästi turu muutusi ning täna inimesed, kes mängivad teel tööle nutitelefonis pokkerit, jalgpallifännid, kes vaatavad jalgpalli baaris tahvelarvutist, mängides kohe ka totalisaatoril, on hasartmängusegmendi globaalse mobiilistumise vili.

Pealegi lubab mobiiltelefoni ja on-line-hasartmängude kooslus võita hinnalisi auhindu ja veeta kasulikult aega. Näiteks, Triobeti kihlveokontor pakub tasuta panused jalgpallimatšidel neile, kes arvavad ära kohtumise tulemuse. Triobeti kasiino pakub tervitusboonust €150 + 30 tasuta keerutamist. Pokkeri fännidele on aga ette nähtud kuni 1000 euro suurune esimese deposiidi boonus Triobeti pokkeriruumis. Ning kõik see nutitelefoni kaudu, diivanilt tõusmata! Progress ei seisa paigal, nagu ka boonused! Võtu edule on teie kätes, ainult võtke telefon ja hakake võitma otse praegu!

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755