22. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cisco turvaspetsialist: asjade internet pakub küberkurjategijatele aina lihtsamaid viise

Cisco TALOS IT-turvaspetsialist Holger Unterbrink
Foto: Erakogu
20. oktoobril toimus kinos Kosmos IMAX tehnoloogiakonverents, kus räägiti küberturvalisusest, koostöölahendustest ja asjade internetist kiiresti arenevas digitaalses maailmas. Cisco TALOS IT-turvaspetsialist Holger Unterbrink jagas ettevõtjatele soovitusi küberkurjategijate rünnete vastu.

Konverentsi avasõnas rääkis Cisco TALOS IT-turvaspetsialist Holger Unterbrink, kuidas võrku ühendatud seadmesse viiruse saamiseks on palju võimalusi. "Keegi meist pole täiesti kaitstud, eriti täna, kui asjade internet pakub küberkurjategijatele aina lihtsamaid viise, kuidas süsteeme rünnata," lausus ta.

Ettevõtjatele jagas Unterbrink järgmisi soovitusi:

Tehke offline tagavarakoopiaid.Uuendage oma süsteeme.Koolitage ennast ja oma töötajaid, tehes muuhulgas ettevõttesiseseid proovirünnakuid.Kasutage ründevaratõrjelahendusi.

Unterbrink tutvustades maailma suurimat küberturbe organisatsiooni Cisco TALOS, mis avastab ja blokeerib igapäevaselt miljardeid turvaintsidente.  300 küberuurijat töötavad selle nimel, et kiiresti reageerida küberkuritegudele ning need lõpetada. Rünnakutest saadud informatsioon suunatakse omakorda Cisco küberturbeseadmetesse, hoides need pidevalt arenemises ja uusimate trendidega kooskõlas.

Konverentsil esinesid lisaks Holger Unterbrinkile Cisco küberkaitsespetsialist Daniel Tulen, Cisco koostöölahenduste juht Timo Jolkin, Levikom Eesti OÜ asutaja ja juhatuse liige Peep Põldsamm, Mooncascade andmeteaduse juht Taavi Tammiste, Spring Hub tegevjuht Enelin Paas, AVAD Baltic müügiinsener Andrej Michailov, Cisco IoT müügiinsener Marco Roeffen ja Cisco Eesti juht Lauri Makke.

Konverentsi korraldas H2R, kes tegeleb Eestis IT-võrgu terviklahenduste müügi, halduse ja tugiteenustega, keskendudes Cisco Systems lahendustele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755