24. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proekspert ostis turvalisust tõstvat tehnoloogiat

AS Proeksperdi juhatuse esimees Marko Sverdlik
Foto: Liis Paemurru, Proekspert AS-i personalijuht
Proekspert Group AS omandas 17% osaluse veebitehingute turvalisust tõstvas ettevõttes BrowserID.

Proeksperdi eestvedaja Marko Sverdliku sõnul on BrowserID loonud efektiivse ja uuendusliku viisi avastada kahtlaseid tehinguid veebipoodides, kasutades selleks igast tehingust maha jäävat unikaalset jälge. Proekspert kavatseb Sverdliku sõnul edaspidi siduda BrowserID tehnoloogiat ka oma klientidele pakutavatesse lahendustesse. “Turvalisus internetis on valdkond, kus ei saa teha järeleandmisi. BrowserID lahenduse üheks tugevuseks on ka mitmekülgsus, selle kasutusvaldkond on palju laiem kui ainult veebipoed. BrowserID-l on võimalusi parandada enamuste internetiga ühenduses olevate IT-lahenduste turvalisust. Proeksperti huvitas BrowserID lahendus just seetõttu, et asjade interneti üks peamiseid väljakutseid on seadmete ja nende andmete turvalisus ning selle lahenduse kaasamisega on võimalik küberturvalisuse taset tõsta,” ütles Sverdlik. 

BrowserID ühe asutaja ja juhatuse liikme Argo Mändmaa sõnul võimaldab BrowserID andmete kogumist nii, et ohtu ei satuks lõppkasutaja privaatsus. “BrowserID kogub infot ainult kasutaja seadme ja tema võrgu kohta, kasutaja jääb meie jaoks anonüümseks,” ütles ta. Tema sõnul saab seadme või võrgu konkreetse isikuga siduda vaid veebikaupmees. “Kogutud andmete põhjal saab veebikaupmees teha oma klientidele ka läbimõeldumaid pakkumisi,” lisas Mändmaa.

BrowserID asutajad Argo Mändmaa ja Mihkel Kanarik on mõlemad töötanud Skype’is küberturvalisuse ja küberpettuste avastamise alal.

Proekspert on Eesti kapitalil põhinev toote- ja teenusearenduse ettevõte, kes loob elumuutvaid lahendusi infotehnoloogia ja kasutajakeskse disaini abil. Proekspert tegutseb peamiselt Skandinaavia turul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755