27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmade kiirkohting toob kokku ligi 200 ettevõtlushuvilist

Foto: Külliki Tafel-Viia
Täna, 27. oktoobril toimub Tallinnas Erinevate Tubade Klubis enam kui 130 alustava ettevõtja ja 40 mentori osavõtul iduettevõtete kiirkohting Startup Speed Dating Night. Tegu on Eesti ühe suurima startup-meeskondade mentordamissündmusega.

Kiirkohtingul esitlevad startup-meeskonnad oma äriideid mentoritele, kes omakorda pakuvad tudengitele tagasisidet tulenevalt oma ekspertteadmistest ja valdkonnast. Sündmuse eesmärk on anda noortele ettevõtlushuvilistele nn reaalsuskontroll, luua suhteid kogukonnaga ning leida mentorid, kellega tulevikus koostööd jätkata.

Sündmuse veavad käima inspireerivate sõnavõttudega Taxify tegevjuht Markus Villig, majandusanalüütik Peeter Koppel ning iduettevõtete börsi Funderbeam turundusvedurid Mads Dalsgaard ja Björn Lapakko.

Sündmuse ühe korraldaja Tallinna Ülikooli Avatud akadeemia ettevõtluspartnerluse koordinaatori Marek Mühlbergi sõnul on ülikoolide ühine eel-startup faasi programm kriitilise tähtsusega kogu Eesti iduettevõtluse ökosüsteemi jaoks. „Eel-startup faasi programme sellises mahus, nii koordineeritult ja kõrge kvaliteediga, varasemalt ei eksisteerinud,“ lisas Mühlberg.

Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni ja ettevõtluskeskus Mektory start-up programmijuhi Anu Oksa sõnul on sündmuse formaat end tõestanud ning osalejate poolt hästi vastu võetud. „Möödunud aastal oli osalejaid ja mentoreid natukene vähem, mistõttu on hea meel tõdeda, et huvi STARTERi programmi vastu sel aastal on märgatavalt kasvanud,“ tõdes Oks.

Edu & Tegu STARTER programm koondab kokku kaheksa Eesti ülikooli ettevõtlusvaldkonna kompetentsid. Mentorõhtu korraldusmeeskonna eesotsas on just loomeettevõtluse ja tehnoloogiaettevõtluse programmi juhtivad ülikoolid, kus loomeettevõtluse suuna juhtkeskus on Tallinna Ülikool ning tehnoloogiaettevõtluse suuna juhtkeskus on Tallinna Tehnikaülikool. Alustavatele startup tiimidele mõeldud programm käivitus möödunud aasta sügisel ning tänaseks programmi läbinud mitusada noort.

Startup Speed Dating Night toimub Tallinna Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Estonian Business Schooli ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainori koostöös juba teist korda.

Startup Speed Dating Nighti ja Edu & Tegu STARTER programmi tegevusi toetatakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi poolt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755