Telia ambitsioon: luua Eestist gigabiti ühiskond

Telia Eesti tehnoloogiadirektor Kirke Saar IKT Aastakonverentsil võtmas vastu TOPI võitja aukirja Äripäeva peatoimetajalt Meelis Mandelilt
Telia Eesti tehnoloogiadirektor Kirke Saar IKT Aastakonverentsil võtmas vastu...

Äripäeva telekommunikatsiooniettevõtete topi esikoha hõivanud Telia Eesti AS-i, kel seljataga mitu head kasvuaastat, aastakasum kasvas mullu pea 9,9 miljoni võrra. Ambitsioonikas turuliider ei kavatse liidrikohta käest anda, jätkab mahukaid investeeringuid ja teeb kõik selleks, et klienti hoida.

Telia on viimasel aastal teinud läbi hulgaliselt muutusi, uuenenud on juhtkond ning seatud uusi eesmärke telekommunikatsiooniturul. Jaanuaris lahkus ettevõttest pikalt ametis olnud Eesti Telekomi juht Valdo Kalm. Ettevõtte kaptenisillale astus Leedu telekomfirma Omnitel juhatuse esimees, rootslane Dan Strömberg, kes on viimasel paarikümnel aastal olnud erinevatel juhtivatel ametikohtadel Telias ja TeliaSoneras. Muutuste tuules on ettevõttest tänavu lahkunud juhatuse liiked Piret Mürk-Dubout ja Tiit Tammiste ning finantsdirektor Valev Tõnisson. Strömberg usub, et head meeskonda iseloomustab mitmekesisus, nii rahvuste kui kogemuste näol. Telia uus finantsdirektor Kadir Kale näiteks on  kogemus Moldcellis, Telia Company Moldova harus töötamisest.

Ettevõtte eesmärk on jätkuvalt olla innovatsiooniliider Eesti telekomi turul, teenides oma klientide huve. Stömbergi sõnul on Telia siht hoida oma turuliidri positsiooni, jätkata samas mahus (ligi 45 miljonit eurot aastas) investeerimist – selleks on mõistagi vaja hoida samal tasemel ka kasuminumbreid.

 

Osale arutelus

  • Tea Taruste, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara