9. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andrus Alber: pankade roll peab muutuma

Finora Capitali juhatuse esimees Andrus Alber
Foto: Andres Haabu
Järjest suurem hulk finantsteenuseid liigub väljapoole klassikalist pangandussektorit, ütles Finora Capitali juhatuse esimees Andrus Alber.

„Peale tulevad uued digiteenused ja noorte põlvkond, kelle tarbijaeelistused on teised. Näiteks noored ei saa aru, miks peab pangas mingeid pabereid täitma või miks on pühapäeviti pangad kinni. Ühisrahastuse maht kahekordistub iga aastaga, kuid see ei tähenda, et tulevikus kaoksid pangad ära, neil on oma selge roll,“ ütles Alber.

Eesti finantssügavus on 21,8 miljardit eurot ehk 107% SKPst. Teistel riikidel on see 200–400%. „Meie finantsteenuste turg pole eriti suur ja enamik finantsteenuseid käib läbi pankade. Eesti finantsteenuste turg on ka äärmiselt ühekülgne,“ ütles Alber.

Viimastel aastatel on mitu spetsialiseerunud panka hakanud keskenduma universaalpangandusele. 

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Rainer Saad, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755