Autor: Aali Lilleorg • 9. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robotexi kosmoserobootika konverentsil räägitakse kosmose-ettevõtlusest

Erika Ilves
Foto: Erakogu
Eestis 2. detsembril toimuv Euroopa suurim robotivõistlus Robotex laiendab sellel aastal oma haaret kõikidele huvilistele avatud kosmoserobootika konverentsiga. Lisaks NASA-le, Euroopa Kosmoseagentuurile ja RoboRAVE Internationalile on rahvusvaheliste tuntud esinejate hulgas ka kosmoses kaevandamise roboteid arendava firma kaasasutaja Erika Ilves.

"Kosmoses saab toimuma tulevikus palju ettevõtlust ning just seetõttu on õige aeg kõigil, nii ettevõtjatel kui ka õpilastel ja tudengitel teada saada, millised on kosmosesse suunatud uusimad tehnoloogiad nii täna kui ka kümne aasta pärast. Seoses Eesti liitumisega Euroopa Kosmoseagentuuriga, on kosmoses toimuv muutunud siinkandis väga aktuaalseks, näiteks on tehnikaülikooli sel sügisel väisanud nii USA astronaut Douglas H. Wheelock kui ka Euroopa Kosmoseagentuuri peadirektor Johann-Dietrich Wörner," on Robotex 2016 korraldaja Mart Laul konverentsi aktuaalsuses kindel. 

Kosmosekonverents on osa Robotex 2016 programmist. Kokku mahub ingliskeelset konverentsi kuulama kuni 500 huvilist.

Konverentsi toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Euroopa Regionaalarengu Fondist. 

Robotexi korraldab Tallinna Tehnikaülikool koostöös Tartu Ülikooli ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutusega.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755