10. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtjad Web Summitil: Sotsiaalmeedia mull tegi Trumpist presidendi

Foto: Pixabay
Oma rolli mängisid Donald Trumpi Ameerika presidendivalimiste võitmise juures ka idu- ja tehnoloogiafirmad, leiavad ettevõtjad.

Donald Trumpi võit Ameerika presidendivalimistel tabas Euroopa suurimal, maailma 50 000 tipptegijat kokku toonud tehnoloogiakonverentsil Web Summit inimesi nagu puuga pähe. Laval väljendas mitukümmend tipptegijat emotsioone hämmeldusest kurbuse ja vihani. Ehkki tulemuse taga nähti valijate viha establishment'i vastu, mida esindas märklauana Hillary Clinton, siis oma osa nähakse asjade säärases lõppemises ka tehnoloogiaettevõtteil, täpsemalt sotsiaalmeedial.

Inimeste ühendamiseks loodud lahendused võivad nimelt töötada ka ühiskonna ühiste huvide vastu, tõdes mitu esinejat. „Tehnoloogiafirmad lõid platvormid, mida persevest Trump oma propagandaks ära kasutas. Keskmine kasutaja ei teagi, et valede ja manipuleerimisega mängiti tema kõige madalamatel instinktidel ja teda kasutati ära,“ lajatas kõige jõulisemalt idufirmade kiirendi 500 Startups asutaja Dave McClure. „Ma lepiks tänase tulemusega, kui Trump oleks ausat mängu mänginud, aga ta ei teinud seda, vaid valetas ja vassis ning kasutas uusi võimalusi ära.“

McClure pidas silmas seda, et sotsiaalmeediakanalite tähtsus tarbija päevas kasvab ning suurele osale inimestest on see ainus infoallikas.

„Elame sellises reaalsuses, kus inimesed teevad samades tingimustes otsuseid täiesti erineva info põhjal,“ selgitas maailma mõjukaima idufirmade kiirendi Y Combinator asutaja Justin Kan.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Rivo Sarapik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755