Telia ostab AK Süsteemide IT-teenuste ärivaldkonna

Telia Eesti juhatuse liige Tarmo Kärsna
Telia Eesti juhatuse liige Tarmo Kärsna

Telia Eesti ja AK Süsteemid allkirjastasid 11. novembril lepingu, millega Telia Eesti ostab AK Süsteemidelt IT-teenuste äri.

Telia Eesti esitab lähipäevil konkurentsiametile taotluse lepingu heakskiitmiseks, tehing jõustub pärast konkurentsiametilt saadud luba.

„Mul on väga hea meel, et kaks IT ettevõtet ühendavad oma tugevused. Meie ühine soov on lasta oma klientidel keskenduda oma ärile ning teha nii, et nad ei peaks muretsema IT-asjade pärast – meie asi on teha nende igapäevaelu võimalikult lihtsaks ja lahendada ka keerukaid olukordi. Usun, et koondades kahe ettevõtte tugevused, suudame pakkuda klientidele senisest paremat kogemust,“ ütles Telia Eesti äriklientide üksuse juht ja juhatuse liige Tarmo Kärsna.

Enamik AK Süsteemide kliente on Kärsna sõnul juba täna ühel või teisel moel ka Telia kliendid ning kindlasti lõikavad nad sellest muudatusest oma kasu. "Esiteks muutub asjaajamine lihtsamaks, kuna suhtlus hakkab käima ühe ettevõtte ja halduriga ning kui meil tekib terviklik pilt ettevõtte IT- ja suhtlusvajadustest, oskame ka paremat nõu anda. Hindan kõrgelt AK Süsteemide kogemust pakkuda teenuseid rahvusvahelistele ettevõtetele,“ lisas Kärsna.

„Telia on olnud AK Süsteemidele heaks konkurendiks pikka aega. Kuna IT infralahenduste turg muutub järjest teenusekesksemaks, on oluline pidevalt teenuste arendusse investeerida ja kasvatada ärimahtu. Turul toimuv konsolideerumine on selles situatsioonis loomulik nähtus,“ kommenteeris AK Süsteemide juhatuse liige Lauri Mihkelson

Telia Eesti IT-teenuseid kasutab täna enam kui 600 ettevõtet ja riigiasutust üle Eesti, sealhulgas suurimad pangad, mitmed ministeeriumid ja paljud väikesed ettevõtted. 

AK Süsteemid on 1997. aastal loodud ettevõtte, mis on keskendunud pikaajalistele kliendisuhetele ja pakub kaasaegseid IT infrastruktuuri lahendusi ning nendega seonduvaid konsultatsiooni- ja projektijuhtimisteenuseid. AK Süsteemid osutab IT teenuseid enam kui 100-le ettevõttele ja asutusele Eestis ja 8-s välisriigis koostöös kohalike partneritega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara