14. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves asub juhtima menukat töögruppi

Foto: Andres Haabu
Maailma Majandusfoorum on loonud uue töögrupi, mida asub juhtima Eesti endine president Toomas Hendrik Ilves.

Tegemist on blockchain’i töörühmaga. Maailma Majandusfoorumi teatel keskendub töögrupp teadusuuringutele, mis on seotud bitcoiniga, kirjutas coindesk.com.

Blockchain kujutab endast avatud arhitektuuriga, krüptograafia abil kaitstud hajutatud andmebaase. Näiteks krüptoraha bitcoin töötab blockchain'i tehnoloogial.

Ilves asub töörühma juhtima koos bitcoini kaevandusfirma BitFury turundusjuhi Jamie Smithiga. Töögrupis on üle 20 inimese, sealhulgas ametnikke Hiina ja Inglise keskpangast.

„Nõukogu roll on tähtis selles, et avastada, kuidas saab blockchain'i tehnoloogiat kasutada internetiturvalisuse parandamiseks,“ vahendas coindesk.com Ilvese sõnu.

Vaata kõiki liikmeid siit.

Allikas: Äripäev

Autor: Rainer Saad, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755