Autor: ITuudised.ee • 17. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

e-Eesti esitluskeskuse VR hanke läbirääkimistel osaleb 10 ettevõtet

Foto: Pixabay
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EASi) tänavu augustis väljakuulutatud rahvusvahelises riigihankes e-Eesti esitluskeskuse virtuaalse reaalsuse (VR) platvormi loomiseks pääsesid järgmisesse vooru, milleks on dialoogi pidamine, 10 ettevõtet. Hankes osalevatest taotlejatest on valdav enamus Eesti ettevõtted. Parima lahenduse pakkuja avalikustatakse pärast pakkumuste esitamist ja eduka pakkuja välja valmist, mis juhtub loodetavasti 2017. aasta esimeses kvartalis.

„Eesti kui e-riigi kuvandit tuleb pidevalt toetada kõige uuenduslikemate lahendustega turundusmaailmas. Loodav VR lahendus loob võimaluse veel vahetumal ja meeldejäävamal viisil tutvustada rahvusvahelisele publikule nii meie riigi e-lahendusi kui ka ekspordivõimelisi IKT ja teiste sektorite ettevõtteid,“ ütles EASi e-Eesti esitluskeskuse juht Anna Piperal. „Rahvusvahelise riigihankega soovime saavutada maailma tasemel tulemust parima võimaliku oskusteabe abiga. Seda rõõmustavam on näha, kui edukad on riigihankes olnud meie kohalikud ettevõtted, kel on ka mitmeid rahvusvahelisi partnereid.“

VR tehnoloogia lubab spetsiaalsete prillide ja audiovisuaalsete lahenduste abil kogeda ehedat kohalolekuemotsiooni sõltumata lahenduse kasutaja füüsilisest asukohast.  Platvorm on vajalikuks töövahendiks e-lahenduste esitlejatele erinevatel konverentsidel ja messidel, samuti välisesindajatele, saatkondadele, innovatsioonikeskustele ja kõikidele, kel on vajadus e-Eestit tutvustada.

„Näeme, et lahendust võiks saada ühtviisi edukalt rakendada nii Euroopa Liidu Nõukogu eesisitumise ajal kui ka Eesti Vabariik 100 üritustel, Teletornis, sadamas või lennujaamas. Kasutusvõimalused on praktiliselt piiramatud.“ lisas Piperal. 

Loodava lahenduse tehnilisi detaile pole veel lõplikult lukku pannud, järgmises hanke voorus ootab EAS kvalifitseeritud taotlejaid läbirääkimistele, et tutvuda lähemalt nende visiooni, tehnoloogiate ja kompetentsiga. EAS peab taotlejatega dialooge seni kuni on leidnud vähemalt ühe hankija vajadustele ja võimalustele vastava lahenduse, misjärel kuulutab dialoogi lõppenuks ning esitab sobiva lahenduse esitanud taotleja(te)le pakkumuse esitamise ettepaneku.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755