Autor: Aali Lilleorg • 21. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA ettevõte Climate Corporation ostis Eesti idufirma VitalFields

VitalFieldsi tegevjuht ja kaasasutaja Martin Rand
Foto: Erik Prozes
USA põllumajandusettevõte Climate Corporation teatas, et ostis Eestist pärit põllupidamise tarkvara pakkuva VitalFieldsi, et tugevdada oma positsiooni innovaatiliste põllumajanduse tööriistade pakkumisel kogu maailmas. VitalFields, asutatud 2011. aastal Tallinnas ja pakkudes oma teenust seitsmes Euroopa riigis, on loonud põllupidajatele lihtsa tööriista, mille abil saab muuta põllumajandusettevõtte juhtimine efektiivseks ning paberivabaks ükskõik millises maailma riigis.

„Meie eesmärgiks on Climate Corporationsis on pakkuda põllumeestele digitaalselt põllupidamise lahendust, mis aitaks neil oma tegevust tõhusamaks muuta,“ ütles Monsanto gruppi kuuluva Climate Coprorationsi juht Mike Stern. „VitalFieldsist on saanud edukas ettevõte,  mis areneb jõudalt uutesse Euroopa riikidesse ning meie nägemuses sobib see tulevikus täiendama Climate Fieldview™ teenust. VitalFieldsi omandamine märgib meie jaoks ka esimest sammu Euroopa turule sisenemises ning ootame põnevusega koostööd VitalFieldsi meeskonnaga, et üheskoos kasvada ning aidata põllumeestel suurendada nende tulu igalt hektarilt.“

VitalFieldsi põllupidamistarkvara müüakse Euroopas ka pärast Climate Corporationi poolset omandamist. Samas soovib Climate Corporation laiendada VitalFieldsi kliendibaasi, et aidata veelgi suuremal hulgal põllumeestel ja põllumajandusettevõtetel tõlgendada enda jaoks ülimalt väärtuslikku infot oma põldude osas ning kasutada põlluandmeid igapäevaselt selleks, et tootlikkust suurendada.

 „Jagame Climate Corporations’ga ambitsiooni, et pakkuda ühte suurepärast põllumajandustehnoloogilist platvormi põllumeestele üle terve maailma ja  muuta oluliselt lihtsamaks ja efektiivsemaks põllumajandusettevõtete tööd,“ ütles VitalFieldsi tegevjuht ja kaasasutaja Martin Rand. „Ootame põnevusega, et põllupidajatele loodud tööriistast, mida oleme aastaid arendanud ja tänaseks juba seitsmesse Euroopa riiki laienenud, saaksid osa veelgi suurem hulk põllumehi. Climate Corporation on kasvava kliendibaasi ning rahvusvahelise haardega ettevõte, mis lisab olemasolevale VitalFieldsi lahendusele lisaväärtust ning suudab klientidele üle kogu maailma pakkuda uusi ja huvitavaid lahendusi,“ lisas ta.

Tegemist on seni ühe vähese idufirma omandamisega Eestis, kus  enamus ostetava ettevõtte seniseid investorid on eestlased ning kus ettevõtte peakontor asub Eestis. VitalFieldsi on viie aasta jooksul lisaks asutajatele Martin Randile ja Vahur Meusile investeerinud nii Eesti ingelinvestorid Andres Kull, Arvi Tavast, Ahti Heinla kui ka Eesti päritolu SmartCap ja Wiser Financial Advisors ning Londonis baseeruv TMT Investments. VitalFields loodi Garage48 ürituse käigus ning algusaastatel osaleti ka Startup Wise Guys kiirendis. Climate Corporationsi ja VitalFieldsi vahelise tehingu detailid ei kuulu avalikkustamisele. VitalFieldsi meeskond jätkab töötamist Euroopas.

Monsanto Grupi jaoks oli VitalFields lootust andev juba varasemalt, kui grupi teine ettevõtte Monsanto Growth Venures nägi VitalFieldsis piisavalt potentsiaali, et osutuda üheks kahest ettevõttest Euroopas 2015. aastal, kellesse investeerida. Monsato Growth Ventures andmetel oli toona tosina olulisema investeeringuobjekti valikul kriteeriumid ettevõtete poolt esitatud strateegiline visioon; tugev  asutajate meeskond, kel on erakordne nägemus, kirg ja pühendumine; lisaks pidi ettevõtte täitma riskikapitali investeeringute põhinõuded, sealhulgas vajaliku kapitalitulu määra.

Omades ühte võimsamat andmeteaduse mootorit ja laialdast põllumajandusuuringute võrgustikku agtech valdkonnas, pakub Climate Corporation põllumajandusvaldkonnas teedrajavat lahendust, mis aitab teha põllumeestele olulisi otsuseid, et suurendada tootmisefektiivsust ja maandada riske. Loodud 2015. aastal,  katab Climate FieldView juba enam kui 95 miljonit aakrit põllumajandusmaad USA-s ja Brasiilias, pakkudes oma teenust enam kui 100 000 põllumehele. Vähem kui kahe hooaja vältel on Climate FieldView muutunud kiiresti kõige laiemalt ühendunud platvormiks põllumajandusvaldkonnas ja jätkab laienemist uutele turgudele. Et saada rohkem infot Climate Corporations’i ja Climate FieldView tööriista kohta, külastage palun veebilehte www.climate.com.

VitalFields asutati viis aastat tagasi Garage48 raames, nüüdseks pakub ettevõte oma teenuseid nii Eestis kui ka Euroopa suurtes põllumajandusriikides, eesmärgiga muuta põllumajandusettevõtte juhtimine efektiivsemaks ja paberivabaks. VitalFieldsi kliendiks on end registreerinud tuhandeid põllumajandusettevõtjad mitmesajal tuhandel hektaril üle Euroopa ja see arv kasvab pidevalt.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755