24. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loomisel on Eesti noorte teaduste akadeemia

IT valdkonnas on TTÜst esitatud Innar Liiv
Foto: Erakogu
Tehnikaülikoolist hakkavad Eesti noorte teaduste akadeemiat asutama kuus noorteadlast TTÜ võtmevaldkondadest.

TTÜ esitas keemia- ja materjalitehnoloogia erialalt Maarja Grossbergi, mehaanikast Kristo Karjusti, matemaatika- ja loodusteadustest Gert Preegeli, ITst Innar Liivi, sotsiaalteadustest Ringa Raudla ning ehitusteadusest Hendrik Volli kandidatuurid. Asutajaliikmed on nooremad kui 37 aastat ning doktorikraadiga.

TTÜ teadusprorektor Renno Veinthali sõnul on Eesti Teaduste Akadeemia algatanud koos Eesti Teadusagentuuriga Eesti noorte teaduste akadeemia asutamise, mis esindab ja ühendab kõigi teadusalade nii Eestis kui väljaspool Eestit töötavaid noorteadlasi ja järeldoktoreid.

Loodava akadeemia eesmärgiks on toetada ja motiveerida noorteadlasi nende teadustöös ja püüdlustes. Samuti edendada koostööd erinevate valdkondade teadlaste vahel nii Eestis kui ka välismaal ning julgustada noori teadlasi ühiskonnas enam kaasa rääkima. Loodavast organisatsioonist loodetakse kasvulava tulevaste Eesti Teaduste Akadeemia liikmetele.

Noorte teaduste akadeemia luuakse Eesti Teaduste Akadeemia  juurde ja see esindab Eestis ja väljaspool Eestit töötavaid noorteadlasi. Organisatsioon saab oma tegevuses olema iseseisev, kuid teeb tihedat koostööd teaduste akadeemiaga ning teiste noorteakadeemiatega üle maailma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755