Asekantsler Reinart: e-lahendused omavad suurt potentsiaali arengu võimendamises

Välisministeeriumi välismajanduse- ja arengukoostööküsimuste asekantsler Väino Reinart osales 28. novembril Brüsselis Euroopa Liidu arenguministrite kohtumisel, kus võeti vaatluse alla Euroopa arengukonsensus ehk ELi arengukoostöö aluspõhimõtted järgmisteks aastateks.

Reinarti sõnul on EL arengukoostöö aluspõhimõtete uuendamisel oluline, et selles kajastuksid Eestile tähtsad valdkonnad, nagu info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning e-lahendused. „Digi- ja e-lahendused omavad suurt potentsiaali ja aitavad arengule kaasa,“ kinnitas asekantsler.  Ta rõhutas, et lisaks tuleks pöörata tähelepanu ka rahu tagamisele ja julgeolekule, mis on kestliku arengu eeldusteks.

Arutelus rõhutasid ministrid vajadust endiselt keskenduda vaesuse vähendamisele, tehes tihedalt koostööd erasektori ja kodanikuühendustega. Asekantsler Reinart märkis, et EL arengukoostöö aluspõhimõtted peaksid hõlmama  kõige vaesemate riikide kõrval ka keskmise sissetulekuga riike. „Suur hulk vaeseid inimesi elab just keskmise sissetulekuga riikides ning vaid koostöös nende riikidega on võimalik üleilmselt saavutada 2030. aastaks kokku lepitud kestliku arengu eesmärgid,“ ütles Reinart.

Kohtumisel arutati ELi suhete raamistikku Aafrika, Kariibi mere ja Vaikse ookeani riikidega pärast aastat 2020, mil lõpeb seni suhteid reguleeriv Cotonou leping. Aruteludes rõhutati, et tulevikusuhted peaksid keskenduma senisest enam regionaalsele tasandile, arvestama muutunud geopoliitilist olukorda lepingu jõustumisest aastal 2000 ja olema kooskõlas ELi välispoliitika tegevuskavade ja strateegiatega.

 

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara