Autorid: Aali Lilleorg, ITuudised.ee • 30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kanada börsiettevõte Carmanah ostab Cybernetica navigatsioonisüsteemide ärivaldkonna

ASi Cybernetica juht Oliver Väärtnõu.
Foto: Oliver Väärtnõu
Kanada börsiettevõte Carmanah omandab 29. novembril allkirjastatud varade ostulepingu alusel Cybernetica navigatsioonisüsteemide ärivaldkonna, sealhulgas EKTA kaubamärgi alla kuuluva tooteportfelli ning kliendilepingud.

Cybernetica juhatuse esimehe Oliver Väärtnõu sõnul on tehing tunnustuseks kogu Eesti elektroonikatööstusele. „Carmanah on ülemaailmse haardega ettevõte ning oma valdkonnas Põhjamaade turuliider. Meil on äärmiselt hea meel näha, et oma kasvupotentsiaali realiseerimiseks näevad nad võimalust just Eestis. See on suur kummardus kohalikule elektroonikakompetentsile üldiselt,“ sõnas Väärtnõu.

Cybernetica nõukogu esimehe Ülo Jaaksoo sõnul on tehing märgilise tähtsusega ettevõtte ajaloos. „Navigatsioonisüsteemide valdkond on välja kasvanud Küberneetika instituudi arvutustehnika arvutusbüroo EKTA-st, mis tähistab sel aastal oma neljakümnendat sünnipäeva. Ühinemine Carmanahiga annab võimaluse luua uusi sünergiaid, näidates samal ajal selgelt maailmatasemel kompetentsi,“ rääkis Jaaksoo.

Carmanah’ tegevjuhi John Simmonsi sõnul täidab ühinemine ettevõtte kasvustrateegias kahte olulist eesmärki. „EKTA kaubamärgi alla kuuluvad tooted tugevdavad meie ülemaailmset tooteportfelli ning võimaldavad meil pakkuda täielikumaid lahendusi merendusvaldkonna klientidele. Samas kasvatab Cybernetica kliendipagas meie turuosa ning tugevdab meie positsiooni Euroopa turuliidrina,“ sõnas Simmons.

Navigatsioonisüsteemide ärivaldkond jätkab oma tegevust Tallinnas Carmanah’ Soome filiaali Sabik Marine OY juhtimise all.

Tehing realiseerub selle aasta novembris vastavalt Toronto Stock Exchange’i tehinguregulatsioonidele, tehingu koguväärtus on 1.35 miljonit eurot.

Carmanah on Kanada börsiettevõte, mis arendab ja tarnib taristute energiasäästlikke LED-lahendusi. 1996. aastast tegutsenud ettevõte on maailmas esirinnas vastupidavate ja tõhusate tööstuslike lahenduste pakkujana. Ettevõtte kolm põhilist ärivaldkonda on signaaltuled, valgustus ja energia. Sabik Marine on Carmanah’ tütarettevõtte, mis tegutseb peamiselt merenduse valdkonna lahenduste pakkujana.

Cybernetica AS on 1960. aastal loodud Küberneetika Instituudist välja kasvanud küberturbe, kõrgtehnoloogilise riistvara ja tarkvaraarendusettevõte. Cybernetica on aktiivselt osalenud Eesti e-riigi lahenduste väljatöötamises, sealhulgas  e-riigi üldpõhimõtted ja õiguslik raamistik, digitaalallkirja seadus ja tehnoloogia, infosüsteemide turvaline andmevahetuskiht X-tee, interneti-hääletamine, EL nõuetele vastav tolliinfosüsteem ja muud olulised lahendused. Täna tegeleb Cybernetica aktiivselt e-riigi lahenduste ekspordiga.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755