Autor: ITuudised.ee • 3. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL ministrid arutasid rändlustasude alandamist

Foto: Pixabay
Euroopa Liidu telekomiministrid arutasid 2. detsembril Brüsselis mobiilside rändluse hulgihindade reguleerimist, et alandada hindu välisriikides viibimisel.

„Eesti toetab igati põhimõtet, et reisides maksaks inimene mobiilteenuse eest sama palju kui kodumaal. Kuid samal ajal peame oluliseks, et kodumaine teenus seetõttu ei kallineks. See on suur väljakutse Euroopa Liidule, kus hinnad on piirkonniti väga erinevad, kuid peame üheskoos lahenduse leidma,“ ütles nõukogul Eesti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Arvestades, et mobiilside mahud kasvavad väga kiires tempos, peaks olema hulgihinnad võimalikult madalad ja need tuleks üle vaadata igal aastal eraldi. Samas ei tohi tasud olla liiga väiksed, et säiliks mobiilioperaatorite motivatsioon võrkudesse investeerida.

Euroopa Liidu üldiseks eesmärgiks on sätestada Roam-Like-at-Home põhimõte, mis tähendab, et ränneldes ei maksa teenusekasutaja mobiilsideteenuse eest rohkem kui kodus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755