Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 4. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekomist tõrjutud aktsionärid saavad kõik hüvitist

Foto: Andres Haabu
Aktsionäridele kantakse raha, kui advokaadid jõuavad Telia Companyga kokkuleppele, kuidas lisaraha maksmine täpsemalt toimub.

Sundülevõtmisega aktsiad müünud Eesti Telekomi väikeaktsionäre esindav Kawe Kapitali juht Kristjan Hänni kinnitas, et Telia Companylt saavad täiendava hüvitise kõik, kes ülevõtmise ajal aktsiaid omasid.  

„Põhimõtteliselt kõik sundülevõetud aktsionärid on samas seisus,“ ütles Hänni, kuid lisas, et erinevus tuleb saadava hüvitise pealt makstavatest õigustasudest. Ta lisas, et need, kes maksid advokaadikulude tasumiseks aktsia pealt 1,5 krooni, maksavad lisahüvitise pealt 10 protsenti õigustasudeks ja need, kes advokaatide tasu maksmises ei osalenud, maksavad 30 protsenti saadavast summast.

Hänni ütles, et praegu suhtlevad advokaadid Telia Companyga ja proovivad kokku leppida, kuidas lisahüvitise tasumine toimuda võiks. Kokku oli sundülevõetud aktsiate omanikke 1 563, advokaatidele tasus neist 260. Hüvitisele ei ole õigust neil aktsionäridel, kes ise vabatahtlikult oma aktsiad müüsid.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755