7. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse juhiks saab Katrin Reinhold

Foto: Andras Kralla
Sotsiaalministeeriumi valitsemisala info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teenuste koondamiseks loodava Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) juhiks valiti Katrin Reinhold, kes astub ametisse 2. jaanuarist 2017.

Katrin Reinhold on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli informaatika eriala ja omandanud Tartu Ülikoolis arvutiteaduse magistrikraadi. Alates 2014. aastast töötab Reinhold Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektori asetäitjana. Aastatel 2006-2014 töötas Reinhold AS Swedbankis, kus tegeles DW/BI valdkonna arendustega ja aastatel 2002-2006 maksu- ja tolliametis (EMTA), kus arenes spetsialistist arendusjuhiks.

“Pean olulisimaks ootuste juhtimist uue IT-asutuse ja sotsiaalministeeriumi ning selle teiste allasutuste vahel. IKT teenuste loomisel on esmatähtis see, et riigi kohustused inimeste ja inimeste kohustused riigi ees saaksid parimal moel täidetud,” ütles Reinhold.

TEHIK asutatakse 1. jaanuarist 2017 ja see koondab sotsiaalministeeriumi valitsemisala info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teenused. Keskus moodustatakse ministeeriumi e-valdkonna ja Eesti E-tervise SA rollide liitmisega, järk-järgult liituvad keskusega ka teised haldusala asutuste IKT-üksused. Erialaspetsialistide koondumine ühte kompetentsikeskusse tagab andmekogude ja infosüsteemid ühtse halduse, infotöötluse ja -arhitektuuri juhtimise.

Sotsiaalministeerium kuulutas avaliku konkursi Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse peadirektori leidmiseks välja tänavu oktoobris.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755