Autor: ITuudised.ee • 13. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Julianus tuli välja e-inkasso lahendusega

Foto: Kuvatõmmis
e-inkasso (www.e-inkasso.ee) on uus veebi- ja mobiilirakendusena kasutatav elektrooniline võlanõuete edastamise teenus, mis on mõeldud kõikidele era- ja äriklientidele, kes soovivad esitada neile kuuluva võlanõude menetluse alustamiseks inkassosse, rääkis Julianus Inkasso OÜ juht Ülar Maapalu.

e-inkasso võimaldab klientidel esitada oma võlanõue, lisada nõuet tõendavaid dokumente, anda kinnitus menetluse alustamiseks ning jälgida menetluse käiku oma arvutis või mobiilis.

Maapalu sõnul oli eile veel normiks, et võlanõude menetluse alustamiseks tuli kliendil saata päring, siis dokumendid pakkumise saamiseks, seejärel oodata pakkumist ning kinnitada kõike seda lepinguga. Nüüd edastab klient võlanõude andmed, kinnitab Julianuse poolt pakutud menetluse käigu ning jääb seejärel juba ootama raha või teadet menetluse lõpetamise kohta.

„Kuna Eestis sissenõutavaks muutunud eraisikute ja ka ettevõtete võlgnevused on keskmiselt vastavalt 300 ja 600 EUR’i, ehk mitte ülemäära suured, peab ka nende nõuete edastamine olema lihtne ning võimalikult vähe aega nõudev. Usume, et paari minutiline ajakulu on selleks õiglane“, rääkis Maapalu. Samad reeglid kehtivad ka 10 000 eurose võlgnevuse korral, lisas ta.

e-inkasso puhul on tegemist uudse veebiteenusega, mille eest tasumine toimub seejärel, kui algatatud menetlus on osutunud edukas ning on toimunud võlanõude reaalne laekumine.

"Leiame, et see on aus meie klientide suhtes, teisalt on see parim garantii meie töö kvaliteedile," sõnas Maapalu. 

Julianus on Baltikumis üks suurimaid krediidi- ja võlahalduslahenduste pakkujaid, millel on kogemusi 22 aastat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755