Autor: Aali Lilleorg • 15. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrgepalgaliste välismaalaste tööleasumine Eestisse lihtsustub

Foto: Pixabay
Parlament võttis täna vastu seaduse, millega soodustatakse Eestisse elama asumist nendele välismaalaste, kes on võimelised panustama Eesti arengusse.

Riigikogu liikme Andres Metsoja (IRL) sõnul on eesmärgiks lihtsustada kõrgepalgaliste inimeste tööleasumist Eestis ning eelkõige just info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas. „Seetõttu arvati selle seadusega IKT valdkond sisserände piirarvu alt välja,“ tõi Metsoja näite.  

„2013. aastal algatas Siseministeerium toonase ministri Ken-Marti Vaheri eestvedamisel Eesti ühiskonnale ja majandusele lisandväärtust andvate talentide ligimeelitamiseks välismaalaste seaduse muutmise. Esimesed kaks etappi on jõustunud ja nüüd hakkas kehtima selle regulatsiooniga loodud kolmas etapp,“ rääkis Metsoja.  

Metsoja selgituste kohaselt on seadusega kavandatud järgnevad olulisemad muudatused: iduettevõtluse eriregulatsiooni kehtestamine soodustamaks Eestisse elama asumist iduettevõtlusega tegelemise ja iduettevõttes töötamise eesmärgil, suurinvestorile elamisloa taotlemise aluse ja tingimuste kehtestamine, taotlusprotsesside lihtsustamine ja tähtajalise elamisloa menetlustes elamisloa pikendamise põhiselt lähenemiselt järelkontrolli põhisele lähenemisele üleminek.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755