15. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo: varastati miljardi kasutaja andmed

Foto: Pixabay
Yahoo teatas, et kui varem arvati, et häkkerid varastasid 500 miljoni kasutaja andmed, siis tegelikult on see arv tõusnud miljardini.

Yahoo teatas eile, et augustis kolm aastat tagasi õnnestus häkkeritel end samuti süsteemi murda ning kasutajate andmed pihta panna. Samas rõhutas ettevõte oma teates, et tegu on teistsuguse rünnakuga võrreldes 2014. aasta septembris toimunuga, mil varastati 500 miljoni kasutaja andmed.

Ettevõtte andmeil said häkkerid enda valdusse nii kasutajate nimed, e-maili aadressid, telefoninumbri, sünnikuupäeva, paroolid ning mõnel juhul õnnestus pahalastel jälile jõuda ka kasutajate turvaküsimusele ja -vastusele. Samas märkis Yahoo, et kasutajate krediitkaardiandmed häkkerite valdusesse ei jõudnud.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755