18. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-turvalisus puhtalt lehelt

Maailm me ümber on täis igasuguseid ohtusid. Mõned neist on lihtsamini hoomatavamad, mõnede puhul läheb vaja spetsiifilisemat oskust. Tänapäeval on ettevõtete jaoks üheks selliseks valdkonnaks kindlasti infotehnoloogia. Me elame ajastul, kus erinevad küberründed on võimelised halvama mitte ainult üksikuid inimesi või asutusi, vaid omavad potentsiaali “lülitada välja” terveid linnu, riike ja regioone.

IT-turvalisuse tagamine ei ole lihtsalt ühe inimese või osakonna teha, sest kett on ikka täpselt nii tugev nagu tema nõrgim lüli. Olulisemad valdkonnad inimese vaatest on:

küberohtude alase teadlikkuse tõstmineküberkaitsevõimekuse loomine ja tõstminepidev kontroll, testimine ja arendamine

Koos paratamatu maailma digitaliseerimisega kasvab ka märkimisväärselt küberkuritegevuse kasv. Seetõttu on oluline, et küberturvalisuse temaatika leiab lisaks IT eest vastutavatele isikutele ka tee ettevõtete ja organisatsioonide juhtkondade töölaudadele. Kuigi peamised riskid peituvad küll infotehnoloogias, hõlmab nende mõju kogu ettevõtet, mille sujuva toimimise eest vastutab juhtkond. Samuti on juhtkond vastutav ettevõtte investeeringute eest, omades seega otsest mõju küberturbe võimekuse arendamisele. Võrdselt riist- ning tarkvarasse tehtavate investeeringutega on siinkohal vajalikud ka investeeringud inimestesse ning nende teadlikkuse kasvatamisse.

Kas teie inimesed teavad, millised ohud neid kübermaailmas varitsevad? Kas nad oskavad ohtudele adekvaatselt reageerida? Kas sinu organisatsioon on enda jaoks mõelnud läbi erinevad viisid nende teadlikkuse kontrollimiseks ning su ettevõtte infosüsteemide kaitsmiseks väliste rünnete eest? Öeldakse, et tänapäeval kulutavad häkkerid vaid 20% oma ressursist organisatsioonide infosüsteemidesse sissemurdmiseks väljastpoolt. Kuhu kulub ülejäänud 80%?

Veel mõned mõtlemapanevaid fakte:

aastal 2015 tuli iga päev välja keskmiselt 1000 uut variatsiooni pahavarasttoimus keskmiselt 90 000 õnnestunud rünnakut päevas46% pahavaradest nakatumistest toimus läbi e-kirjadepahavara kaudu teenitud “kasumiks” ennustatakse 2016. aastal 1 miljard USD ning järgmise kolme aasta jooksul see summa kahekordistub

Kui sinu jaoks on oluline mõista, miks on vajalikud investeeringud sinu ettevõtte kübeturvalisuse tõstmisse, siis oled oodatud 24. jaanuaril toimuvale ByteLife’i konverentsile “Redefining IT Security”. Räägime asjadest nii nagu nad on ning näitame lahendusi IT-ga seotud ohtude maandamiseks.

Registreerimine ja lisainfo: www.bytelife.com/konverents

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755