Autor: Aali Lilleorg • 19. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni Tallinna tehase uueks juhiks sai Lars Ottoson

Ericssoni Tallinna tehase uus juht Lars Ottoson
Foto: Ericsson
Ericssoni Tallinna tehast asus juhtima Lars Ottoson. Tallinna tehas on Ericssoni üks suuremaid tootjaid. Radio System sidevõrgu tugijaamade tootmisega astutakse samm lähemale 5G-valmidusega lahenduste pakkumisele.

Lars Ottoson võtab juhtimise üle Andreas Nordinilt, kes asub juhtivale kohale Ericssoni Jamaika filiaalis.

20 Ericssonis töötamise aasta jooksul on Ottoson omandanud ulatuslikke juhtimiskogemusi firma tootmisvallas, olles seotud nii sidevõrgu, IP, kui pilveteenustega. Enne Ericssoniga liitumist töötas ta Electroluxis.

“Eestis töötamine võimaldab jälgida esireast ühiskonda, kes naudib üha enam digitaliseeruva maailma hüvesid. Ericsson ja Eesti evivad mõlemad visiooni võrguühiskonnast, kus nii tööstust kui indiviidi julgustatakse oma potentsiaali maksimaalselt realiseerima,” sõnas Ottoson, rõhutades Eesti eesrindlikkust digitaalses arengus. Mobiilne ühendatus on selle visiooni realiseerimiseks hädavajalik ning siin tuleb mängu Ericssoni Tallina tehas, mis ei ole tähtis ühenduse võimaldamiseks mitte ainult Eestis, vaid ka mujal maailmas.

Täna on Tallinna tehas Ericssoni suuremaid tootjaid. Peamiselt toodetakse Ericssoni Radio System’isse kuuluvaid komponente.

Ericssoni Radio System on innovaatiline modulaarne süsteem, mis võimaldab mobiilioperaatoritel kasvada ning arendada oma võrke läbi mitme-standardilise, mitmesagedusliku ning mitmekihilise arhitektuuri, tagades oma ala parima võimekuse ühes minimaalseima ruumi- ning energiakuluga. Ericssoni Radio System on arendatud võttes arvesse 2020. aastaks eeldatavat liiklustiheduse kasvu, sealjuures säilitades või isegi vähendades täna kaasnevat energiakulu.

“Just praegu on suurepärane aeg liituda Ericssoni Tallinna tehasega, kuna lähenemas on mobiilsete ühenduste 5. generatsioon, samal ajal vastates tänase sideoperaatori vajadustele, kes seisab silmitsi üha tiheneva mobiilse andmeside kasutamisega. Ericssoni Radio System’i tooted aitavad suurendada mahte ning võimaldavad üleminekut 5G’le,” lisas Ottoson.

Ericssoni viimane uuring (Ericsson Mobility Report) näitab, et lõppkasutaja üha suurenevad ootused ning uute teenuste, nagu Internet of Things (IoT) turuletulek sunnib operaatoreid tagama järjekindla ühenduse ka ressursinõudlikumatele rakendustele, rahuldamaks nii era- kui äriklientide vajadusi.

Tehas arenes 2G tootmisest aastal 2009 4G masstootmiseni aastaks 2013. Jätkatakse investeeringutega toodete elutsüklit puudutava inseneri-kompetentsi suurendamisse, tellimus- ja tarnehaldusesse, kuid ka tootmisliinidesse. Tänase seisuga töötab Ericssoni Tallina tehases üle 1300 inimese ning üle Eesti kokku peaaegu 1500 inimest.

Seth Lackman jätkab oma ametikohal Ericsson Eesti juhina, vastutades kohaliku turu eest. Nii Lackman kui Ottoson kuuluvad ka Ericsson Eesti juhatusse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755