Autor: ITuudised.ee • 22. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma Wolfprint kaasas üle 500 000 dollari

Foto: Wolfprint
Idufirmal Wolfprint 3D õnnestus esimese Eesti ettevõttena koguda raha USA ühel suurimal investoritele suunatud ühisrahastusplatvormil SeedInvest. Rohkem kui 200 investorilt õnnestus kaasata oluliselt üle ettevõtte eesmärgi ehk üle 500 000 dollari.

Idufirma kaasasutaja Timmu Tõke sõnul plaanitakse platvormi kaudu kogutud kapitali kasutada tootearenduseks ja uute programmeerijate palkamiseks, 2017. aastal on plaanis sisenemine USA turule.

„Uue rahastuse najal oleme jõudnud faasi, kus personalibaasi tuleb tublisti kasvatada. Uuel aastal asume otsima oma Eesti kontorisse mitmeid arendajaid, kelle najal oma toodet veelgi täiustada, et USA turul jõulist laienemist alustada,“ kommenteeris Tõke.

SeedInvest platvormil osalemine tähendab Tõke sõnul ettevõttele väga palju. „SeedInvest on võrdlemisi eksklusiivne rahastusplatvorm, kuhu pääsemiseks peab läbima tiheda sõela – vastu võetakse umbes 0,1 protsenti kandideerivatest ettevõtetest. Aga enamikel, kes platvormile pääseb, läheb väga hästi. Veel on vara öelda, täpselt kui palju raha meie kaasasime, kuna mitme investoriga jätkuvad kõnelused ka järgmisel aastal. Kuid meie eesmärgi 500 000 ületasime julgelt,“ lisas Tõke.

EBSi investeeringu najal alustanud ettevõte Wolfprint 3D loob kõrgetasemelist 3D skaneerimistehnoloogiat, mis võimaldab luua inimestest elutruud 3D-avatarid, mida saab kasutada nt virtuaalreaalsuses ja arvutimängudes.

„Me näeme virtuaalreaalsust kommunikatsiooniplatvormina, kus tulevikus on inimestel võimalik omavahel suhelda – nagu „tuleviku Skype“, mis toob meid virtuaalsuses üksteisele veelgi lähemale. Hetkel on realistlike avataride loomine väga kallis ja aeganõudev protsess, aga meie tehnoloogia abil saab luua avatari peaaegu nullkuluga võrreldes praegu turul tegutsevate analoogidega,“ rääkis Tõke.

Foto: Wolfprint
Foto: Woflprint
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755