Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 22. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia kaebas Apple'i kohtusse

Foto: Pixabay
Nokia teatas Apple’i kohtussekaebamisest seoses 32 tehnoloogiapatendi väidetava rikkumisega.

Ettevõte märkis, et andis Apple’i vastu sisse mitu kaebust Saksamaal ja USAs. Nokia teatas, 2011. aastal lepiti kokku mõnigate patentide litsentsides, kuid Apple on sellest ajast saadik keeldunud hilisematest pakkumistest litsentseerida oma tehnoloogiat, mida kasutatakse mitmetes Apple’i toodetes, vahendab CNBC. 

Nokia andis Saksamaal ja USAs kohtusse kaebused, mis puudutavad ekraanide, kasutajaliideste, tarkvara, antennide, kiibistike ning videote kodeerimise patente. Ettevõtte sõnul on nad läbi investeeringute teadus- ja arendustegevusse panustanud paljudesse Apple’i toodetes kasutatavatesse tehnoloogiatesse.

“Peale mitmeid aastaid kestnud läbirääkimisi jõudmaks kokkuleppele nende patentide kasutamise osas Apple’i poolt, oleme me otsustanud otsustavalt tegutseda ning oma õigusi kaitsa,” sõnas Nokia patendiäri juht Ilkka Rahnasto esitatud avalduses.

Nokia aktsiad kukkusid kolmapäeva pärastõunal 2%. Apple aktsia jäi muutumatuks.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755