Autor: Aali Lilleorg • 4. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal käivitas Omaanis 10 miljoni projekti

Foto: Nortal
Nortal sõlmis sel nädalal koostööleppe Omaani tööjõuministeeriumi (MoMP) ning infotehnoloogia haldusasutusega (ITA) kohaliku tööjõu planeerimise ja haldamise süsteemi arendamiseks.

Nortali Lähis-Ida piirkonna juhi Peeter Smitti sõnul on projekti eesmärk reformida riigis võõrtööjõu haldamisega seotud protsesse, võimaldades ministeeriumil tööjõudu paremini juhtida ning muutes inimestele taotluste esitamine lihtsamaks. „Tegemist on e-valitsuse projektiga, mis annab ministeeriumile paremad tööriistad ning mõjutab laiemalt ka kogu Omaani ettevõtluskeskkonda,“ kommenteeris Smitt.

Arendustöödega alustatakse 2. märtsil ning süsteem plaanitakse valmis saada kahe aastaga. Projekti kogumaksumuseks on 3,76 miljonit Omaani riaali ehk ligi 9,38 miljonit eurot.

Nortal on varem regioonis arendanud Omaani majandus- ja tööstusministeeriumi (MoCI) ning infotehnoloogia haldusasutuse (ITA) tellimusel Invest Easy ettevõtjaportaali, mis teeb e-teenusena kättesaadavaks valdava enamuse ettevõtjatele vajalikest nn letiteenustest, koondades enda alla kokku 76 erinevat riigi e-teenust. Portaal aitas Omaanil tõusta Maailmapanga iga-aastase aruande „Doing Business 2017“ ettevõtluskeskkonna lihtsuse edetabelis ettevõtte asutamise kategoorias koguni 127 kohta.

Nortal on rahvusvaheline strateegiliste muutuste ja tehnoloogia täisteenust pakkuv ettevõte, mille klientide hulka kuuluvad valitsused ja juhtivad ettevõtted üle maailma. Nortali eesmärk on läbi keeruliste protsesside lihtsustamise ja optimeerimise arendada sujuvalt ja efektiivselt toimivat ühiskonda. Nortal teostab projekte ligi kahekümnes riigis ning annab tööd enam kui 500 spetsialistile, kes viivad ellu kõrge kvaliteediga, ärikriitilisi ja suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755