Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Häkkeripataljon - Venemaa suurim sõjaline jõud

Foto: Pixabay
Vene häkkerid on haaranud ülemaailmse võimu – kui nad aastaid tagasi riisusid panku ja firmasid, siis nüüd külvavad konflikte suures poliitikas, kirjutas norralaste Aftenposten.

Vene häkkerid on ammu kurikuulsad. Nende kontol on kümnete miljardite dollarite vargused ja sissemurdmised kõige turvatumatesse süsteemidesse. Paljud peavad neid maailma kõige ohtlikumaks jõuks. Ja nüüd on see jõud tunginud suure poliitika võimukoridoridesse.

Kui USA president Barack Obama eelmise aasta viimastel päevadel otsustas riigist välja saata 35 vene diplomaati, oli see vastus vene häkkerite tegevusele. Ameerika võimude hinnangul on just nemad vastutavad Demokraatliku partei e-posti sissemurdmise ja katsete eest manipuleerida valimisi.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755