5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nvidia aktsia tõusis 220%

Foto: Pixabay
Kunagi nišifirmana alustanud protsessoritootja Nvidia aktsia hind tõusis möödunud aastal 220% võrra.

Nvidia 2016. aasta edu taga võib peamiselt näha kaht asjaolu: tehnoloogiafirma toodetud protsessorid muutusid aina võimsamaks ning ettevõte hakkas juurutama ka muid tehnilisi lahendusi eesotsas Spotiga, mis peaks pakkuma konkurentsi Amazoni Alexale. Tegu on hääljuhtimissüsteemiga, mille alusel saab edastada tehnoloogiavidinatele häälkäsklusi ega pea olema juhitava seadme vahetus läheduses.

Nvidia juht Jen-Hsun Huang tunnistas, et käes on arvutiajastu jaoks kõige põnevamad ajad, kuna paljud ettevõtted tulevad välja uudsete lahendustega.

Nvidia aktsia hind on aastaga tõusnud 220% jagu. Kui möödunud aasta 5. jaanuaril sulgus aktsia hind 32,89 dollaril, siis eile oli hind kerkinud 104,39 dollarini.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755