Autor: ITuudised.ee • 9. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva e-kviitungi projekt jõudis Euroopa parimate hulka

Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht
Logistikaettevõte Omniva kandideerib elektroonilise kviitungi projektiga Euroopa ettevõtlusauhindade konkursil (European Business Awards – EBA) innovatiivsema ettevõtte tiitlile.

E-kviitungi projekti eestvedaja ja Omniva esindaja Pille Muni sõnul on konkursi innovatsiooni-kategoorias edasijõudmine projektile suur tunnustus. „Teenus on veel piloodifaasis, aga on juba pälvinud rahvusvahelist tähelepanu ja selle vastu tuntakse huvi ka teistes riikides. Euroopa ettevõtlusauhindade konkursil osalemine annab meile hea võimaluse tutvustada veelgi laiemale publikule Eesti elektroonilise kviitungi projekti ja selle loodust säästvat eesmärki,“ kommenteeris Muni.

Projekti raames on kindlaks tehtud, et Eestis väljastatakse aastas ligi 400 miljonit kviitungit, mille trükkimiseks kulub 20 tonni paberit – selle valmistamiseks omakorda keskmiselt 300 puud, üle 180 barreli nafta ja 1440 tonni vett, ning trükkimisest tekib lisaks ligi 20 tonni jäätmeid. "Kui läbi e-kviitungi kasutuselevõtmise õnnestub meil Eestis väljastatud kviitungite arvu vähendada kasvõi poole võrra, anname me arvestatava panuse meie looduse säästmiseks,“ ütles Muni.

Tema sõnul on projektiga jõudnud nii kaugele, et juba lähiajal võetakse e-kviitung kasutusele kõikides Alexela tanklates üle Eesti. Paralleelselt süsteemi järjepideva arendamisega peetakse läbirääkimisi e-kviitungi kasutuselevõtmiseks mitmete suurte ja väiksemate müügi- ja teenindusettevõtetega Eestis.

Tänavu kümnendat aastat toimuvale Euroopa olulisimale ettevõtlusauhinnale European Business Awards kandideeris kokku ligi 33 000 ettevõtet ning eelvaliku tulemusena pääses järgmisesse vooru 350 ettevõtet 34 riigist.

Euroopa ettevõtlusauhindade konkursi eesmärk on tutvustada Euroopa edukaid ettevõtmisi ja edendada Euroopa ettevõtluskogukonda. Hetkel püüab Omniva innovatsioonikategoorias rahvuslikku võitu. E-kviitungi projekti edasipääsemiseks järgmisesse vooru, kus võisteldakse kategooria üldvõidu tiitlile, saab hääletada 1. märtsini aadressil: http://www.businessawardseurope.com/vote/detail-new/the-award-for-innovation/19823

Omniva juhitud e-kviitungi projekti eesmärk on vähendada Eesti kaubanduses ja teeninduses pabertšekkide osatähtsust. E-kviitungi portaali näol on tegemist süsteemiga, mis võimaldab lõpptarbijal hallata mugavalt ühes veebikeskonnas oma kviitungeid ning sellega kaasnevaid dokumente, nt garantiikirju ja tootejuhendeid. Kaupmeestel võimaldab see vähendada paberkviitungitega seotud probleeme ja kulusid ning seeläbi tõsta ka klienditeeninduse kvaliteeti. Samuti tekib klientidel võimalus suunata kviitungid otse raamatupidamisse. 

Omniva pälvis e-kviitungi projekti eest Tallinna ettevõtlusauhindadel tiitli Ökouuendus 2016.

E-kviitungi projekti teostab rahvusvaheline konsortsium, kuhu kuuluvad lisaks Omnivale veel Eestist Telia Eesti AS, Trinidad Consulting OÜ, MTÜ IKT Demokeskus ja Helesinine OÜ ning Norrast Authente AS. Projekt on toetatud Norra-Eesti toetusprogrammist “Keskkonnasõbraliku innovatsiooni arendamine IKT abil".

Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755