Autor: ITuudised.ee • 12. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT Kolledžis algasid seminarid virtuaalsete laborite loomiseks

Foto: IT Kolledž
11. jaanuaril toimus Eesti Infotehnoloogia Kolledži arendusprojekti „Virtuaalsete õpiruumide ja simulatsioonikeskkonna loomine ja juurutamine“ (VÕSA) raames esimene seminar virtuaalsete laborite loomiseks.

Arendusprojekti VÕSA eesmärk on luua uudne, õppetegevust toetav ja laiendav virtuaalne õpikeskkond, mis võimaldab muuta IKT õpet praktilisemaks, paindlikumaks ja õppijat toetavamaks.

Kokku viiakse neljal järjestikusel kolmapäeval läbi neli seminari, mille eesmärk on:

Kaasata projekti uusi virtuaallaborite süsteemi paigaldajaid ning laborite arendajaid.Demonstreerida virtuaallaborite süsteemi kasutatavust õppetöös.Tutvustada VÕSA projekti kaugemaid eesmärke ning tulemusi.

Nelja seminari jooksul käiakse läbi kõik vajalikud etapid laborite loomiseks ja kasutamiseks õppetöös. Täiendavalt käsitletakse virtuaallaborite süsteemi paigaldust oma ettevõtte taristusse. Ühtlasi valmivad laborimaterjalid õppetöö hõlbustamiseks. Seminarid toimuvad eesti keeles.

Tänase seisuga on platvormil projekti käigus välja töötatud kolm laborit HTTPS Security, DEVOPS Final Test ja DEVOPS User Management, mida huvilistel on olnud võimalik proovida ja senine tagasiside on olnud valdavalt positiivne. Seminaridele toimus eelregistreerimine ja huvilisi on nii haridusasutustest kui avalikust ja erasektorist.

Kõik seminarid salvestatakse ning salvestusi jagatakse pärast iga seminari lõppu kõigile huvilistele.

Virtuaalsete laborite loomise erinevate seminaride teemad on järgmised: 

VÕSA projekti ja virtuaallaborite süsteemi i-tee tutvustus.Virtual Teaching Assistant vahendi tutvustus.Automaatkontrollide tutvustus ja loomine.Virtuaallabori i-tee keskkonna paigaldamine ettevõtte infrastruktuuri.

Seminaride kohta rohkem infot leiab IT Kolledži veebilehelt

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest “Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014?2020? prioriteetse suuna “Kasvuvõimeline ettevõtlus ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline teadus- ja arendustegevus” meetme “Eesti T&A rahvusvahelise konkurentsivõime suurendamine ja osalemine üle-euroopalistes teadusalgatustes” tegevuse “Institutsionaalne arendusprogramm TA asutustele ja kõrgkoolidele” raames.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755