Üleeuroopaline masinloetav e-arveldus saab teoks

Fiteki tegevjuht Karl-Eric Schneider
Fiteki tegevjuht Karl-Eric Schneider

Finantstehnoloogia lahenduste ettevõte Fitek pakub alates 15. jaanuarist Balti riikides üleeuroopalist e-arveldust.

Fitek astus üleeuroopalise elektrooniliste dokumentide ja e-arvelduse võrgustiku PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online) liikmeks. Alates 15. jaanuarist 2017 saavad Fiteki kliendid Eestis, Lätis ja Leedus saata ja vastu võtta Euroopa e-arveid.

Fiteki tegevjuht Karl-Eric Schneider tõdes, et Fitekilt on küsitud palju Euroopa ettevõtetega e-arveid vahetamise kohta ja teatas, et alates 15. jaanuarist saab see võimalikuks. "Oleme Baltikumis esimene, kes Euroopast suudab e-arveid vastu võtta ja sinna saata. Euroopas on palju ettevõtteid, kes ütlevad, et kui tahate meile arvet saata, siis saatke e-arve ja me tahame olla uute eesrindlike e-teenustega Euroopas eesliinil,” täpsustas ta.

Schneideri sõnul sätestab ka Euroopa Parlamendi ja Nõukogu direktiiv 2014/55/EL, et 2018. aasta novembriks oleksid direktiivi nõuded ettevõtete ja riigiasutuste e-arveldamise osas liikmesriikides vastu võetud ja kohaldatud. 

PEPPOL (Pan-European Public Procurement On-Line) on üleeurooopaline elektrooniliste dokumentide vahetamise keskkond, mille üks funktsioone on toetada ja hõlbustada üleeuroopalist e-arveldust. Erinevate operaatorite kaudu on sellega ühinenud 160 000 ettevõtet. Keskkonda rahastab Euroopa Komisjon ja 18 valitsusasutust.

EL direktiivi 2014/55/EL kohaselt on e-arveldamisest saadav kasu maksimaalne siis, kui arve genereerimist, saatmist, edastamist, vastuvõtmist ja töötlemist saab täielikult automatiseerida. Sellepärast tuleks e-arveldamise Euroopa standardile vastavateks pidada ainult masinloetavaid arveid, mida saaja saab automaatselt ja digitaalselt töödelda. Tavapärast pildifaili ei saa nimetatud direktiivi mõistes lugeda e-arveks.

Fitek on finantstehnoloogia lahenduste pakkuja, mille eesmärk on vähendada ettevõtete finantsprotsessidele kuluvat aega ja raha. Fitek tegeleb ka e-arvelduse lahenduste pakkumisega. Ettevõte tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus ning annab tööd kokku 120 inimesele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara