Autor: ITuudised.ee • 26. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majandustulemused: Tele2 kasvatas neljandas kvartalis kasumlikkust 13%

Foto: Pixabay
Tele2 Eesti kasvatas 2016. aasta neljandas kvartalis kasumlikkust 13% ja käivet üle 7%. Kogu aasta kasumlikkus suurenes 6%.

Ettevõtte käive ulatus mullu üle 73 miljoni euro, EBITDA ehk kasum enne kulumit moodustas ligi 18 miljonit eurot.

Tele2 tegevjuhi Argo Virkebau sõnul iseloomustasid eelnevat aastat tohutu kiirusega kasvanud andmesidemahud ja tarbijate suurem vajadus erinevate lisateenuste järele, nagu Google Play maksed, seadmekindlustus, Viaplay ja Deezer.

„Investeerisime mullu Tele2 võrgu kvaliteedi tõstmisesse ligi 8 miljonit eurot. Nii saavutasime Eestis suurimaid maksimaalseid kiirusi pakkuva 4G võrgu. Selle tulemusena on järsult kasvanud interneti tarbimine nii mobiilis kui ka muudes seadmetes, mis on taganud ettevõttele stabiilse kasumi kasvu,“ selgitas Virkebau ja lisas, et võrreldes aastataguse ajaga kasutab keskmine tarbija kaks korda rohkem internetti.

Lisaks andmesidele on Tele2 kasvatanud ka oma kliendibaasi. Virkebau sõnul on Tele2 ainsa operaatorina suurendanud mobiilse interneti kasutajate arvu, kasvatades turuosa ligi 7 protsendipunkti.

„Võib ainult rõõmustada, et 2016. aastal hakkas avalik sektor pöörama rohkem tähelepanu sideteenuste kuludele ning riigihangete võitjana osutame teenust näiteks Sotsiaalministeeriumile, Tööinspektsioonile ja Eleringile,“ ütles Virkebau.

Üha kasvava kliendibaasi paremaks teenindamiseks investeerib Tele2 sel aastal 4G võrgu kiiruse tõstmisesse ning müügi- ja arveldussüsteemi uuendamisse. Plaan on viia digitaalsed teeninduskanalid Eestis täiesti uuele kvaliteeditasemele. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755