Autor: ITuudised.ee • 27. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa kasvatas eelmisel aastal käivet 4,2% võrra

Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen
Foto: Elisa
Majandusaasta tugeva tulemusega lõpetanud Elisa kasvatas mullu käivet 4,2% võrra. Elisa eelmise aasta käive ulatus 99,33 ning 2015. aasta käive 95,36 miljoni euroni.

Elisa ärikasum enne kulumit ehk EBITDA oli eelmisel aastal 32,1% ehk 31,85 miljonit eurot ning üle-eelmisel aastal 31,3% ehk 29,8 miljonit eurot. Aastaga kasvas Elisa ärikasum enne kulumit 6,9% võrra.

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul on ettevõtte eesmärgiks on olla kiireim kasvaja turul telekommunikatsiooni sektoris ja see on igati ka õnnestunud. „Elisa on turu kiireim kasvaja juba kuus aastat järjest olnud nii käibes, kasumlikkuses kui ka kliendiarvus. Täna hoiab Elisa Eesti turul liidripositsiooni era- ja kõnekaardi klientide arvus. Stabiilselt on kasvatatud ka 4G andmeside kasutajate arvus,“ kirjeldas ta.

Ettevõtte juhi sõnul on Elisa üheks peamiseks suunaks tagada klientide rahulolu. „Kahel järjestikusel aastal oleme kliendi rahulolu tõstmiseks investeerinud mobiilse interneti võrku mitukümmend miljonit eurot ning toonud tarbijale kasutamiseks uued teenuslahendused,“ rääkis Seppänen. Elisa tooteportfelli on lisandunud  nutikindlustus, pilvekontori teenus, Elisa Raamat, Google Play maksevõimekus, m-id teenus jne.    

Seppänen märkis, et eelmisel aastal kasutas reaalselt 73% Elisa andmesidekasutajatest 4G internetti ning netikasutuse mahud mitmekordistusid. „Netis olemisest on saanud meie klientide igapäevane loomulik tegevus ning meie eesmärgiks on tagada, et klient saaks ühendust hoida sellisel tasemel, et soovitud neti-tegevused on tehtud ja teenused kasutatud ning võimekust jääks igaks juhuks ülegi,“ sõnas Elisa juht. 

Mullu täiendas Elisa oma andmesidevõrku pea pooletuhande uue ja moderniseeritud tugijaama võrra. Erinevatesse Eesti piirkondadesse ehitas Elisa juurde 328 uut ning lisaks moderniseeris veel 161 olemasolevat tugijaama. Uute jaamade paigaldamisel lähtus Elisa klientidele olulistest kohtadest, tõmbekeskustest ning igapäevastest liikumismarsruutidest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755