Autor: ITuudised.ee • 6. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal alustas tegevust Dubais

Nortali Lähis-Ida piirkonna juht Peeter Smitt
Foto: Andres Haabu
Nortal laiendas oma tegevust Araabia Ühendemiraatides, avades möödunud aasta lõpus esinduse Dubais. Eelmise aasta lõpus allkirjastati ka esimesed projektid Dubai valitsuse nõustamiseks e-identititeedi rakendamisel ja nutikate e-teenuste väljatöötamiseks.

Nortali Lähis-Ida piirkonna juhi Peeter Smitti sõnul on Nortali esinduse avamine Dubais loogiline samm, sest kohalolek aitab neil olla klientidele paremini kättesaadav. „Dubai, kuid ka laiemalt Araabia Ühendemiraadid on suurimad turud piirkonnas, mis on siiani jõuliselt investeerinud ühiskondlike protsesside ja riigiteenuste parandamisse läbi innovaatiliste lahenduste ja e-teenuste juurutamise,“ kommenteeris Smitt.

„Nortali senine tegevus regioonis on tõestanud, et meie e-lahenduste ja ekspertiisi järele on kohalikel turgudel suur nõudlus. Hetkel on meil Dubais käsil mitu laiaulatuslikku projekti e-identiteedi ja ärikeskkonna lihtsustamise valdkondades. Aga lähiaastatel näeme olulist potentsiaali ja perspektiivi täiendavalt ka e-tervise ja riigi rahanduse valdkondades,“ lisas Smitt. 

Nortal on tegutsenud regioonis 2008. aastast. Mitmete teiste projektide hulgas on Nortal arendanud tunnustatud riigiportaali Kataris ning e-maksuameti ja riigipilve Omaanis. 2016. aasta juulis jõudis lõpule pikaajaline projekt Invest Easy, mis tegi Omaanis e-teenusena kättesaadavaks valdava enamuse ettevõtjatele vajalikest nn letiteenustest, koondades enda alla kokku 76 erinevat riigi e-teenust. Invest Easy on mõjukas projekt Omaani ettevõtluskeskkonna kujundamisel, sest aitas kutsuda esile vajalikke seadusmuudatusi ja Omaani ettevõtluskeskkonda oluliselt lihtsustada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755