Autor: ITuudised.ee • 8. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas finantskonverentsil: seadused peavad uute ärimudelitega sammu pidama

Foto: Andres Haabu
Riigikogu aseesimees Taavi Rõivas avas 8. veebruaril Eesti e-lahendusi tutvustava ettekandega finantskonverentsi London Fintech Conference.

Rõivas rõhutas avaettekandes, et seadused ja regulatsioonid peavad uute ja innovaatiliste ärimudelitega sammu pidama. „Ajal, mil uusi tehnoloogiaid ja innovaatilisi lahendusi loovad ettevõtted nagu Transferwise ja Funderbeam raputavad suuri ning traditsioonilisi tööstusharusid, on riikidel kaks valikut - olla suunanäitaja või lohiseda jalus. Riigid kas suudavad muutustega kaasas käia või ei püsi inimeste ja äride jaoks enam konkurentsis,“ ütles Rõivas.

Tema sõnul on tehnoloogia vaid vahend nii-öelda kastist väljapool mõtlemisel. „Julgus vanu protsesse muuta on see, mis Eestit endiselt paljudest teistest riikidest eristab,“ sõnas Rõivas.

London Fintech Conference on Euroopa suurim üliõpilaste korraldatud finantstehnoloogia konverents, mis koondab valdkonna suurimaid ettevõtteid, startup projekte, investoreid ja tudengeid. Londoni Imperial Kolledžiga koostöös korraldatud konverentsil on ligi 250 osalejat.

Rõivas teeb Londoni töövisiidi käigus veel ettekande RUSI (the Royal United Services Institute) küberturvalisuse teemalisel seminaril.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755