Autor: ITuudised.ee • 8. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teletorn saab juurde erilised atraktsioonid

Foto: Tõnu Tunnnel
Täna esitleti Teletorni arengukava, mille raames luuakse uudne väliatraktsioonide park, Pirita ürgorgu ületav Zip-Line seiklusrada ning uus e-Eesti kuvandit tutvustav mänguline püsinäitus vaateplatvormile. Koostöös KOKO arhitektidega valminud arenduskontseptsiooni läbiv idee on luua “Avastuste torn”. Planeeritava investeeringu suuruseks on 1,6 milj eurot.

Teletorni juhi Riina Roosipuu sõnul on Teletorn täna oma ca 160 000 külastajaga aastas kindlalt Eesti 3 enimkülastatud turismiatraktsiooni hulgas, kuid iseenesest mõistetavalt tuleb selle positsiooni hoidmiseks iga päev tööd teha. Iga atraktsioon vajab pidevalt uuendamist, et säilitada nii välis- kui siseturistide tähelepanu. Uue arendusetapi ambitsioon on tõsta Teletorni üldist külastatavust ca 20-30 tuhande inimese võrra aastas, pakkuda pikemat kohalolekupõhjust eeskätt peredega reisijatele ning luua Eestisse ka Euroopa kontekstis unikaalne kõrgatraktsioon.

Väliala kasutuselevõtt

Loodav väliatraktsioonide park lähtub kosmose ja päikesesüsteemi teemadest kuna Teletorni nähakse ka futuristliku kosmoselaevana. Välialale luuakse 10 uut atraktsiooni, mis pakuvad võimalust end füüsiliselt proovile panna, jagades seejuures mänguliselt ka teadmisi olulistest faktidest päiksesüsteemi kohta.

Erilised elamused

Täiendava lisateenusena planeeritakse hakata pakkuma zipline ehk topelttross laskumist, mis viib laskuja Teletorni vaateplatvormilt Pirita jõe ürgorgu. See on justkui kujuteldav linnulend innovaatilisest ja kõrgtehnoloogilisest linnakeskkonnast ürgloodusesse. Torni tagasi saab mööda matkarada, mis tutvustab selle käigus Eesti looduse eripärasid. Ekstreemse kõrguselamuse nautimiseks plaanitakse ehitada Teletorni katuselt välja ulatuv klaasis vaateplatvorm, millel külastaja saab seista justkui õhus ilma nähtavate piireteta. Erinevalt senisest servakõnnist ja planeeritavast trosslaskumisest saavad seda elamust nautida kõik soovijad iga ilmaga.

21. korrus

Torni 21. korruse püsinäitus keskendub e-Eesti saavutustele ja nende parimate näidete väljatoomisele mängulises vormis. Ekspositsiooni läbides saab külastaja ka võrdlevat tagasisidet iseenda e-rakenduste kasutamise edumeelsuse kohta.

Mobiilirakendus

Päikesesüsteemi atraktsioonide läbimist hakkab toetama asukoha määramisel töötav mobiilirakendus, mis jagab mänguliselt faktipõhist infot planeetide ja nende omaduste kohta. Mängija saab juhiseid maastikul orienteerumiseks ja leiab vastused planeetide juurest. Rakendus jätkub 21. korruse eksponaatide alal, suunates ja täiendades külastaja kogemust.

Foto: Teletorn
Foto: Teletorn
Foto: Teletorn
Foto: Kaido Haagen
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755