Autor: ITuudised.ee • 14. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Smart-ID-l on Baltikumis 7000 kasutajat

Foto: Kuvatõmmis (www.smart-id.com)
Uue elektroonilise identiteedi lahenduse Smart-ID on esimese kahe nädala jooksul kasutusele võtnud juba 7000 inimest, neist pea pooled Eestist. Kasutajaid lisandub iga päev.

Kaks nädalat tagasi võtsid esimesed e-teenused Smart-ID kasutusele. Iga päev on lisandunud uusi kasutajaid ning tänaseks on Baltikumis juba kokku üle 7000 Smart-ID aktiivse kasutaja – neist on Eestis 3150, Lätis 3500 ja Leedus 420.

SK ID Solutionsi lisateenuste ärijuhi Liisa Lukini sõnul on esimesed Eesti e-teenused, mis võtsid Smart-ID kasutusele, eKool, Starman ja Tallinna Kaubamaja Grupp (Kaubamaja ja Selveri e-poed ning Partnerkaardi iseteenindus). Lätis võttis eelmisel nädalal Smart-ID kasutusele Swedbank.

„SIM-kaardist sõltumatu Smart-ID, mis töötab enamlevinud nutiseadmetel, on kasutajate poolt kiiresti omaks võetud – näeme, et kogu Baltikumis lisandub iga päev uusi kasutajaid. Ka uued e-teenused, mis juba on Smart-ID kasutusele võtnud ja peatselt seda teevad, suurendavad kasutajate hulka,“ ütles Lukin.

Innovaatiline Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutaja laadib Google Playst või App Store’ist nutiseadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku Mobiil-ID või ID-kaardi abil. Nii nagu ID-kaardi ja Mobiil-ID jaoks, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja loob samas rakenduses. Smart-ID kasutamine on tasuta. Rohkem infot: www.smart-id.com.

SK ID Solutions on spetsialiseerunud rahvusvaheliste e-identiteedi lahendustele. Oleme Eesti riigi partner sertifikaatide väljastamisel isikut tõendavatele dokumentidele. Võimaldame erinevate riikide kodanikel e-teenustesse sisse logida ning digitaalallkirju anda. SK ID Solutions teenindab enam kui 600 organisatsiooni, mille hulgas on nii finants-, tervishoiu- kui ka muud era- ja riigisektori e-teenused. Meie teenustel on Eestis üle 600 000 lõppkasutaja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755