Autor: ITuudised.ee • 15. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: Eesti e-tervise lahendused näitavad suunda

Foto: Riigikogu
Eesti e-tervise lahendust autasustati eile parima tehnoloogialahenduse auhinnaga valitsuste tippkohtumisel World Government Summit Dubais.

Riigikogu aseesimees Taavi Rõivas ütles autasu vastu võttes, et Guardtime’i loodud tehnoloogial põhinev Eesti e-tervise lahenduse uuenduslikkust on märgatud ja tunnustatakse. "Eesti on teadaolevalt esimene riik maailmas, mis kasutab inimeste terviseandmete turvalisuse ja usaldusväärsuse tagamiseks blockchain'i tehnoloogiat. Oleme selles vallas teerajaja. Innustagu see auhind meid veelgi enam e-teenuseid arendama," ütles Rõivas.

28.02 toimuvale veebiseminarile Blockchain tehnoloogial põhinevad ärimudelid – kas karta või kasutada?“

Loe lähemalt ja registreeru SIIN! 

Auhinda oli vastu võtmas ka Guardtime’i tegevdirektor Mike Gault. Guardtime on Eestis asutatud küberkaitse tehnoloogiaettevõte, kellega koostöös tagatakse Eesti e-tervise infosüsteemis patsientide andmete turvalisus.

Auhinnaga tunnustatakse valitsust, kes pakub efektiivselt ja tulemuslikult valitsuse teenuseid uute tehnoloogialahendustega. Auhinna pälvib innovaatiline ja inimeste elusid muutev projekt.

World GovTechioneers Race tseremoonial andis auhinna üle Araabia Ühendemiraatide asepresident ja peaminister ning Dubai valitseja šeik Muhammad bin Rāshid Āl Maktūm.

Tseremoonial autasustati ka Eesti Energia mobiilirakendust parima m-teenuse eest keskkonna kategoorias.

Eesti Energia energiamüügi juht Karla Agan, Guardtime’i tegevdirektor Mike Gault ja Riigikogu aseesimees Taavi Rõivas.
Foto: Riigkogu
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755