Autor: ITuudised.ee • 17. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harukontori avamine tõi uusi töötajaid

Proeksperdi tootejuht ja Pärnu harukontori idee eestvedaja Kunnar Kukk
Foto: Erakogu
Proekspert avas 15. veebruaril Pärnus harukontori, kus esialgu hakkab tööle 5 tarkvaraspetsialisti.

Mõtteviis, et kontoreid võib algatada linnas, kus töötajad soovivad elada, on toonud ettevõttele juurde uusi töötajaid. Eelmise aasta novembris alanud värbamiskampaania tulemusena liitus Pärnu harukontoriga kolm uut töötajat, Proeksperdi siseselt soovis suvepealinnast tööle hakata kaks spetsialisti. Samas soovib ettevõte värvata veelgi uusi töötajaid. 

Harukontori idee eestvedaja tootejuhi Kunnar Kuke sõnul on Pärnu kontoris töötamine hea võimalus neile tarkvaraarendajatele, kes soovivad kunagisse kodulinna naasta või plaanivad perega kolida mõnusasse suvepealinna. "Pärnus on lapse- ja peresõbralik elukeskkond, kuid veel üsna väike IT-sektor. Usun, et Proeksperdi samm avada kontor julgustab nii mõndagi head spetsialisti, kes Pärnus sooviks elada, kuid seni rakendust pole leidnud, leidma meid üles ja tööle tulema," ütles Kukk.

Proeksperdi turunduse eestvedaja Katariina Roosipuu sõnul on töötajakesksust oluliseks pidavatel ettevõtetel võimalik Eesti töökeskkonna innovatsioonis linnadega koostöös palju ära teha. "Nii mõnigi inimene eelistaks võimalusel elada mujal kui Tallinnas, kuid kuna soovitud töökoht asub seal, siis tuleb teha järeleandmisi: kas sõita pidevalt pealinna vahet või töökohale lähemale kolida. Ometi on palju valdkondi, kus töötaja füüsiline asukoht ei ole nii oluline. Töötajakesksust iseloomustabki see, et inimene ei pea kolima sinna, kus on töö, vaid töö kolib sinna, kus on inimene. Linnadele on see samuti nii koostöövõimalus kui ka väljakutse, sest inimesi tõmbab kvaliteetne elukeskkond ja ettevõtteid veenab usaldusväärne ja kaasaegne infrastruktuur."

Proekspert on ligi 24 aastat tegutsenud Eesti kapitalil põhinev disaini- ja tarkvaraettevõte, mille fookuses on targad seadmed, robotid ja masinad. Ettevõttel on kontorid 4 Eesti linnas, lisaks Pärnule ka Tallinnas, Tartus ja Kuressaares. Ettevõttes töötab üle 150 inimese, 2016. aasta käive oli ca 9 miljonit eurot. Aastal 2013 pälvis ettevõte Unistuste Tööandja tiitli äriettevõtete seas. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755